Casca de realitate augmentată Apple ar putea costa o mie de dolari

Casca de realitate augmentată Apple ar putea costa o mie de dolari
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 8 mar 2021

Noi informații neoficiale despre viitoarele produse Apple de VR/AR/MR fac lumină în cazul căștii de realitate augmentată, care va fi primul produs al companiei americane din această categorie.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Analistul chinez Ming-Chi Kuo, de la TF International Securities, a publicat un raport despre eforturile Apple din zona celor trei tipuri de realitate pentru care construiește mai multe produse.

Cum ajută un copil de 4 ani dezvoltarea unui business online CITEȘTE ȘI Cum ajută un copil de 4 ani dezvoltarea unui business online

Primul care va ieși pe piață este o cască de realitate augmentată pe care Apple, conform analistului chinez, o va vinde de anul viitor cu aproximativ o mie de dolari.

Viitoarea cască se va concentra pe aplicațiile de realitate augmentată, însă nu vor lipsi nici funcțiile din sfera realității virtuale.

Prototipurile actuale cântăresc între 200 ș 300 de grame, însă Apple lucrează la scăderea greutății acesteia. Produsul final va cântării sub 200 de grame, urmând să devină una dintre cele mai ușoare căști, în momentul în care va ieși pe piață.

Miracolul digitalizării: declarațiile online nu se mai depun la etajul 2 CITEȘTE ȘI Miracolul digitalizării: declarațiile online nu se mai depun la etajul 2

Prima versiune a căștii va fi portabilă, având propria sursă de energie și spațiu de stocare, însă nu va fi complet mobilă, ca un smartphone. Acesta va fi unul din aspectele ce vor fi îmbunătățite în timp, cu lansarea noilor versiuni.

Kuo crede că viitoarea cască Apple va fi net superioară oricărui alt produs similar și că gigantul american va integra aplicații video și de gaming, precum Apple TV+ și Apple Arcade.

După 2025, analistul chinez crede că Apple va lansa o pereche de ochelari cu funcții de realitate augmentată. Aceștia vor fi promovați și vor funcția ca un produs de AR mobil, care va suprapune informații planului real inclusiv în timp ce utilizatorul se deplasează.

Cum pot antreprenorii să își salveze firmele chiar de la faliment CITEȘTE ȘI Cum pot antreprenorii să își salveze firmele chiar de la faliment

Aplicații interesante vor ieși din integrarea viitorilor ochelari de AR cu viitoarea mașină Apple, spune analistul chinez.

În fine, undeva după 2030, Apple va avea o pereche de lentile de contact cu funcții de realitate augmentată, care vor prelua ștafeta de la ochelari.

viewscnt
Afla mai multe despre
realitate augmentata
realitate virtuala
realitate mixta
apple