Cât plătește Apple pentru componentele folosite de iPhone X

Cât plătește Apple pentru componentele folosite de iPhone X
scris 18 sep 2017

Apple reușește și în cazul noului iPhone X să creeze o marjă mare de profit care se va vedea în cifrele financiare ale companiei din ultimele trei luni ale anului.

Conform analiștilor chinezi care au aflat cu cât vând partenerii Apple componentele necesare pentru iPhone X, compania americană plătește pentru acestea 415 dolari, adică aproximativ 40% din prețul de vânzare al produsului.

De departe cea mai scumpă componentă este noul ecran OLED de 5,8 inch, pentru care Apple plătește 80 de dolari per bucată. Ecranul folosit de Apple pe iPhone X este produs chiar de principalul său concurent, Samsung.

Restul componentelor importante au prețuri semnificativ mai mici decât ecranul. O memorie NAND de 256 GB costă 45 de dolari, iar un modul de memorie de 3 GB de pe iPhone X costă 24 de dolari.

Tot mai mulți români trec de la un operator de telefonie la altul: peste 610.000 clienți și-au mutat numărul în acest an. Cine câștigă din mutări CITEȘTE ȘI Tot mai mulți români trec de la un operator de telefonie la altul: peste 610.000 clienți și-au mutat numărul în acest an. Cine câștigă din mutări

Noul chipset A11 Bionic este produs de compania chineză TSMC și îi costă pe cei de la Apple 26 de dolari. Modulul de date livrat de Qualcomm, producătorul pe care Apple l-a acuzat de impunerea unor prețuri prea mari, costă 18 dolari per bucată.

Noul senzor 3D, cel responsabil de scanarea facială și autentificarea prin această metodă a utilizatorilor, costă 25 de dolari. Sticla rezistentă care acoperă panoul frontal al telefonului costă și ea 18 dolari.

Toate aceste cheltuieli, care ajung la 415 dolari, sunt făcute doar pentru achiziționarea componentelor. Ar fi greșit ca această sumă să fie considerată prețul de producție al noului iPhone X, întrucât nu include și restul operațiunilor pe care vânzarea unui telefon le presupune de la asamblare și logistică la marketing.

Apple a anunțat săptămâna trecut noul iPhone X, al cărui preț, fără taxe, adaos și paritate valutară, va fi de 999 de dolari.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
iphone x