Ceea ce părea odinioară de neimaginat: Europa se pregătește pentru posibile întreruperi în funcționarea rețelelor de telefonie mobilă

Ceea ce părea odinioară de neimaginat: Europa se pregătește pentru posibile întreruperi în funcționarea rețelelor de telefonie mobilă
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 sep 2022

Ceea ce părea odinioară de neimaginat ar putea să se întâmple la iarnă, când telefoanele mobile ar putea să nu mai funcționeze dacă raționalizarea energiei va scoate din funcțiune o mare parte a rețelelor mobile din regiune, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Oficialii din industria telecom intervievați se tem că o iarnă severă va pune presiune pe infrastructura de telecomunicații a Europei, forțând companiile și guvernele să încerce să atenueze impactul. În prezent nu există suficiente sisteme de rezervă în mult țări europene care să gestioneze o întrerupere pe scară largă a aprovizionării cu electricitate, ceea ce crește riscul opririi funcționării telefoanelor mobile, susțin patru directori din industria telecom, arată Agerpres.

FOTO&DOCUMENT - ROMAERO vrea să aibă valoarea de piață a unor active, inclusiv pentru sediul PSD - Băneasa CITEȘTE ȘI FOTO&DOCUMENT - ROMAERO vrea să aibă valoarea de piață a unor active, inclusiv pentru sediul PSD - Băneasa

Țările UE, precum Franța, Suedia și Germania, încearcă să se asigură că telecomunicațiile vor funcționa chiar și dacă va exista o întrerupere prelungită a aprovizionării cu electricitate care va epuiza bateriile instalate la miile de turnuri de telefonie mobilă ridicate pe teritoriul lor.

Europa are aproape o jumătate de milion de turnuri de telefonie mobilă și majoritatea dispun de sisteme de baterii care pot asigura funcționarea antenelor de telefonie mobilă pentru o perioadă de aproximativ 30 de minute.

FOTO Profi schimbă conducerea CITEȘTE ȘI FOTO Profi schimbă conducerea

În Franța, un plan avansat de distribuitorul de electricitate Enedis pleacă de la ipoteza unor întreruperi de aprovizionare care, în cel mai grav scenariu, ar putea dura și două ore. Această pană generalizată ar urma să afecteze doar anumite părți din țară, pe sistem rotativ. În schimb, serviciile esențiale, precum spitalele, poliția și guvernul nu vor fi afectate, au precizat sursele citate de Reuters. Guvernul de la Paris, operatorii de telecomunicații și Enedis, o divizie a grupului de stat EDF, au avut discuții cu privire la acest subiect pe parcursul verii, au adăugat sursele.

Companiile de telecomunicații din Suedia și Germania și-au exprimat și ele îngrijorarea cu privire la posibile întreruperi în aprovizionarea cu electricitate în cadrul unor discuții cu guvernele lor, au dezvăluit surse din apropierea discuțiilor.

FOTO Bitdefender încheie un parteneriat cu Ferrari, pentru Formula 1 CITEȘTE ȘI FOTO Bitdefender încheie un parteneriat cu Ferrari, pentru Formula 1

Autoritatea de reglementare din sectorul telecom din Suedia (PTS) colaborează cu operatorii de telecomunicații și alte agenții guvernamentale pentru găsirea de soluții. În cursul discuțiilor a fost abordată și situația în care electricitatea va fi raționalizată. PTS este pe punctul de a finaliza achiziționarea de generatoare portabile care să alimenteze stațiile de bază în cazul unor întreruperi îndelungate în aprovizionarea cu electricitate, a declarat un purtător de cuvânt de la PTS.

Organizația de lobby a sectorului telecom din Italia a anunțat că ar dori ca rețelele mobile să nu fie afectate de măsurile vizând economisirea electricității și va aborda acest subiect cu noul Guvern de la Roma. Întreruperile în aprovizionarea cu energie cresc probabilitatea defectării unor componente electronice, a declarat președintele Asstel, Massimo Sarmi.

FOTO Un BMW pregătit în România stabilește un nou record mondial de viteză și devine cel mai rapid BMW diesel din istoria mărcii CITEȘTE ȘI FOTO Un BMW pregătit în România stabilește un nou record mondial de viteză și devine cel mai rapid BMW diesel din istoria mărcii

Directorii citați de Reuters susțin că operatorii de telecomunicații trebuie să își revizuiască rețelele pentru a reduce consumul suplimentar de energie și să își modernizeze echipamentele pentru a utiliza un design mai eficient. Pentru a face economie de electricitate, companiile telecom utilizează programe software care optimizează traficul și permit turnurilor să "doarmă" atunci când nu sunt folosite, au adăugat sursele.

În Germania, Deutsche Telekom are 33.000 de turnuri radio mobile, iar sistemele sale mobile de alimentare de urgență pot suporta doar un număr mic dintre ele în același timp, a declarat un purtător de cuvânt al companiei. Compania a precizat că va folosi sisteme mobile de alimentare de urgență care se bazează în principal pe motorină în cazul unor pene de curent prelungite, se arată în comunicat.

FOTO Ra-Ra Hotels deschide în Brașov hotelul Radisson Blu Aurum, primul hotel cu franciză internațională din centrul orașului CITEȘTE ȘI FOTO Ra-Ra Hotels deschide în Brașov hotelul Radisson Blu Aurum, primul hotel cu franciză internațională din centrul orașului

Franța are aproximativ 62.000 de turnuri mobile, iar industria nu va putea echipa toate antenele cu baterii noi, a declarat președintele FFT, Liza Bellulo.

Fiind neobișnuite cu întreruperea alimentării cu electricitate în ultimele decenii, țările europene nu au, de regulă, generatoare care să asigure producția de electricitate pentru o perioadă îndelungată.

"Poate că am fost răsfățați în mari părți ale Europei unde electricitatea este destul de stabilă. Investițiile în zona echipamentelor de stocare a energiei au fost, poate, mai mici decât în alte țări", a spus un director din industria de telecomunicații.

viewscnt
Afla mai multe despre
telefoane
europa