Cel mai mare grup de telecomunicații din Marea Britanie concediază 13.000 de angajați, cea mai amplă restructurare de personal din ultima decadă

Cel mai mare grup de telecomunicații din Marea Britanie concediază 13.000 de angajați, cea mai amplă restructurare de personal din ultima decadă
scris 11 mai 2018

BT Group, cel mai mare grup de telecomunicații din Marea Britanie, va concedia 13.000 de angajați în următorii trei ani, cea mai amplă restructurare de personal din ultima decadă, în cadrul unui program ce vizează scăderea costurilor și accelerarea creșterii veniturilor.

BT, care deține EE, cel mai mare operator de telefonie mobilă din Regat, avea peste 106.000 de angajați la finele anului trecut.

Concedierile, majoritatea posturi administrative și de management de nivel mediu, vor ajuta grupul să reducă costurile cu 1,5 miliarde de lire în trei ani și vor reduce presiunea pe venituri, a declarat directorul general al BT, Gavin Patterson, citat de Reuters și MarketWatch.

VIDEO Uber a prezentat un nou prototip de taxi aerian CITEȘTE ȘI VIDEO Uber a prezentat un nou prototip de taxi aerian

Concomitent cu tăierea celor 13.000 de posturi, BT vrea să angajeze 6.000 de ingineri IT și operatori front desk, în principal pentru dezvoltarea infrastucturii de rețele de fibră optică și 5G.

Implementarea programului de concedieri va costa grupul 800 milioane de lire, iar revenirea la o rată de creștere susținută nu este preconizată mai devreme de trei ani, a precizat Patterson.

BT a revizuit în scădere estimările privind vânzările din anul fiscal 2019, anunț care a împins acțiunile grupului la minimul ultimilor șase ani.

Joi, titlurile BT erau în scădere cu 8,1%, la 2,1940 lire pe unitate, după ce anterior au atins un minim de 2,1480 lire.

De la începutul anului, acțiunile BT s-au depreciat cu circa 20%, tranzacționându-se în prezent la niveluri consemnate ultima dată în 2012.

BT a raportat un profit înainte de taxe de 872 milioane lire în trimestrul fiscal încheiat la 31 martie, aproape dublu comparativ cu un profit de 440 milioane lire în perioada similară a anului fiscal anterior. Veniturile au scăzut cu 2,5%, până la 5,97 miliarde lire. Analiștii estimau un profit de 887 miloane lire și venituri de 6,06 miliarde lire.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
bt group
concedieri
restructurare