Cele mai vândute șapte smartphone-uri din 2023 au fost iPhone-uri

Cele mai vândute șapte smartphone-uri din 2023 au fost iPhone-uri
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 22 feb 2024

Topul celor mai vândute smartphone-uri de anul trecut este dominat cu autoritate de Apple, ale cărei produse se află pe primele șapte locuri.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Apple a dominat piața de smartphone-uri în 2023 mai copios decât a făcut-o vreodată. Top 10 al celor mai vândute smartphone-uri, conform analizei Counterpoint, este compus din șapte iPhone-uri, urmate de trei dispozitive Samsung.

iPhone 14, iPhone 14 Pro Max și iPhone 14 Pro au fost cele mai vândute smartphone-uri la nivel global în 2023, urmate de iPhone 13 și trei modele din seria iPhone 15.

Amprentele pot fi recreate din sunete făcute la atingerea ecranului CITEȘTE ȘI Amprentele pot fi recreate din sunete făcute la atingerea ecranului

De remarcat, în cazul Apple, că în top nu apare niciun model Plus din niciuna din cele mai recente trei generații de iPhone.

După cele șapte iPhone-uri vin trei telefoane Samsung: Galaxy A14 5G, Galaxy A04e și Galaxy A14 4G.

În cazul Samsung, se observă cum producătorul coreean nu a reușit să aducă în Top 10 niciun flagship, ci doar modele așa-zis accesibile.

Pentru acest an, analiștii se așteaptă ca în Top 10 să intre și smartphone-uri ale producătorilor chinez. Rămâne de văzut cum vor afecta acestea prezența Samsung în topul vânzărilor.

viewscnt
Afla mai multe despre
smartphone
apple
iphone
samsung