Cererea de iPhone 13 a scăzut

Cererea de iPhone 13 a scăzut
scris 2 dec 2021

Chiar dacă este pe punctul de a avea un nou record de vânzări trimestrul acesta, Apple pare să se confrunte cu o scădere a cererii pentru iPhone-uri.

În urmă cu câteva luni, din cauza crizei de componente, Apple a redus cu 10 milioane de unități comenzile de iPhone înaintate partenerilor săi care produc componentele pentru smartphone-urile companiei.

Când a redus comenzile de la 90 de milioane de unități la 80 de milioane de unități, Apple le-a spus partenerilor că este încrezătoare că va putea recupera diferența anul viitor.

Samsung a prezentat primul modem 5G pentru mașini CITEȘTE ȘI Samsung a prezentat primul modem 5G pentru mașini

Acum, Apple le transmite acelorași parteneri că nu va mai fi posibilă recuperarea anul viitor a celor 10 milioane de unități.

Cum se estimează că situația componentelor urmează să se îmbunătățească, analiștii cred că este vorba de o scădere a cererii pentru iPhone-uri și o pun pe seama inflației și a îngrijorărilor legate de noua variantă a Covind-19.

Aceeași analiști estimează că Apple va vinde iPhone-uri în valoare de 117,9 miliarde de dolari, în creștere cu 6% față de anul trecut, ceea ce ar reprezenta un nou record.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
iphone 13
smartphone