ChatGPT a trecut de 4,5 milioane de dolari venituri lunare din aplicațiile mobile

ChatGPT a trecut de 4,5 milioane de dolari venituri lunare din aplicațiile mobile
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 10 oct 2023

Veniturile generate de ChatGPT pentru OpenAI sunt din ce în ce mai mari, însă ritmul de creștere al acestora pare să încetinească.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

În luna septembrie, aplicațiile mobile de ChatGPT pentru Android și iOS au atras 4,58 de milioane de dolari, conform datelor furnizate de Appfigures.

În luna iulie, veniturile aplicațiilor ChatGPT erau de 2,74 de milioane de dolari, cu o creștere de 30%. O lună mai târziu, acestea urcau la 3,81 de milioane de dolari, în creștere de 39%.

OpenAI ia în calcul să-și dezvolte propriile cipuri de AI CITEȘTE ȘI OpenAI ia în calcul să-și dezvolte propriile cipuri de AI

În septembrie, însă, ritmul de creștere a veniturilor a scăzut la 20%, ceea ce pare să indice că ChatGPT se apropie de numărul maxim de utilizatori dispuși să plătească.

OpenAI vinde cu 20 de dolari pe lună un abonament, numit ChatGPT+, care oferă acces la o serie de funcții suplimentare față de versiunea gratuită, printre care posibilitatea căutării răspunsurilor pe internet.

Aproape două treimi din veniturile pe luna septembrie au venit de pe iOS, platformă ai cărei utilizatori au adus 3 milioane de dolari pentru OpenAI.

Tot în luna septembrie, au fost înregistrate 15,6 milioane de descărcări, ceea ce a dus numărul total de download-uri pentru aplicațiile ChatGPT la 52,2 milioane.

viewscnt
Afla mai multe despre
openai
chatgpt
chatbot
ai