China a ordonat eliminarea WhatsApp și Threads din App Store

China a ordonat eliminarea WhatsApp și Threads din App Store
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 19 apr 2024

Apple a trebuit să scoată din versiunea chineză a magazinului său de aplicații WhatsApp și Threads, la cererea obligatorie a guvernului chinez.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

WhatsApp și Threads, două dintre platformele sociale deținute de Meta, nu mai sunt disponibile în mod oficial utilizatorilor de iPhone din China.

Asta după ce autoritățile au obligat Apple să le scoată din App Store, invocând motive de securitate națională.

VIDEO Zuckerberg lansează un nou instrument pentru a concura cu ceilalți giganți din domeniul tehnologiei CITEȘTE ȘI VIDEO Zuckerberg lansează un nou instrument pentru a concura cu ceilalți giganți din domeniul tehnologiei

„Administrația Spațiului Cibernetic din China a ordonat eliminarea acestor aplicații din App Store pe baza preocupărilor de securitate națională” a anunțat Apple, care a completat că este obligată să se supună, chiar dacă nu este de acord cu decizia.

Cele două aplicații Meta dispar doar din versiunea Chineză a magazinului de aplicații pentru iPhone, fiind neafectate în restul lumii.

Platformele sociale străine erau deja în mare parte inaccesibile din China, unde utilizatorii erau nevoiți să folosească VPN-uri pentru a trece de firewall-ul chinez.

Blocarea WhatsApp și Threads în China vine în contextul în care Statele Unite se pregătesc să interzică TikTok.

viewscnt
Afla mai multe despre
china
whatsapp
threads
app store
apple
meta