China dezminte că a interzis achiziționarea și folosirea mărcilor de telefoane străine

China dezminte că a interzis achiziționarea și folosirea mărcilor de telefoane străine
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 sep 2023

China nu a emis o interdicție asupra folosirii mărcilor de telefoane străine, a anunțat miercuri Ministerul de Externe de la Beijing, ca răspuns la informațiile din presă conform cărora unele agenții guvernamentale și firme au cerut angajaților să nu mai utilizeze la locul de muncă telefoane iPhone, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"China nu a emis legi, reglementări sau documente politice care interzic achiziționarea și folosirea mărcilor de telefoane străine, cum ar fi Apple", a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe, Mao Ning, când a fost întrebat despre informațiile apărute în presă.

VIDEO Apple a prezentat Watch Series 9 CITEȘTE ȘI VIDEO Apple a prezentat Watch Series 9

"Dar, recent, am observat creșterea gradului de mediatizare al incidentelor de securitate legate de telefoanele iPhone. Guvernul chinez acordă o importanță semnificativă informației și securității cibernetice și acordă tratament egal atât companiilor interne cât și celor externe", a adăugat oficialul.

Luna aceasta, The Wall Street Journal a anunțat, citând surse din apropierea acestui dosar, că Beijingul a ordonat oficialilor din cadrul agențiilor Guvernului central să nu mai utilizeze la lucru telefoane iPhone, precum și dispozitive ale altor producători străini și, de asemenea, le-a interzis să mai aducă astfel de dispozitive la birou, scrie Agerpres

Presupusa interdicție coincide cu sporirea tensiunilor dintre Beijing și Washington, și indică creșterea dificultăților pentru Apple, care e puternic dependent de China pe segmentul creșterii veniturilor și a producției.

China speră că toate companiile de telefonie mobilă vor respecta cu strictețe legislația și reglementările sale, precum și "întărirea managementului securității informațiilor", a declarat Mao.

TABEL Noi scumpiri. Benzina a ajuns la cel mai ridicat nivel din ultimele 10 luni, iar motorina la maximul ultimelor 7 luni CITEȘTE ȘI TABEL Noi scumpiri. Benzina a ajuns la cel mai ridicat nivel din ultimele 10 luni, iar motorina la maximul ultimelor 7 luni

Statul chinez face presiuni pentru extinderea folosirii produselor tehnologice fabricate local, în condițiile în care Washington și aliații săi încearcă să blocheze accesul Chinei la echipamentele vitale care sunt necesare pentru ca industria chineză a cipurilor să rămână competitivă, iar Beijingul restricționează livrările din partea unor mari companii americane precum producătorul de avioane Boeing și producătorul de cipuri Micron Technology.

În ultimii ani, autoritățile chineze au devenit mai preocupate de aspectele ce țin de securitatea datelor și au adoptat noi legi și cerințe regulatorii pentru companii. În luna mai a acestui an, autoritățile de la Beijing au îndemnat marile companii de stat să joace un rol important în campania de a atinge auto-suficiența în tehnologie, majorând astfel miza în cursa tehnologică cu SUA.

viewscnt
Afla mai multe despre
china
telefoane