China folosește inteligența artificială pentru a urmări 11 milioane de musulmani

China folosește inteligența artificială pentru a urmări 11 milioane de musulmani
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 15 apr 2019

Este prima aplicație rasistă a AI-ului folosită pe scară largă de care se cunoaște în prezent.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Guvernul chinez folosește o tehnologie construită pe baza inteligenței artificiale pe care au realizat-o mai multe startup-uri locale pentru a crea profiluri individuale și a urmări uigurii.

Uigurii reprezintă una dintre minoritățile importante din Chinar. De origine turcă, în China trăiesc în prezent aproximativ 11 milioane de uiguri pe care guvernul chinez vrea să îi țină sub observație cu ajutorul AI-ului.

Amazon ar putea lansa un serviciu de streaming muzical gratuit CITEȘTE ȘI Amazon ar putea lansa un serviciu de streaming muzical gratuit

Recunoașterea facială, care este integrată deja în multe rețele bazate pe camere video de supraveghere din China, vizează exclusiv etnicii uiguri pe baza caracteristicilor fizice distincte ale acestora și ajută la ținerea unei evidențe a locurilor unde merg aceștia.

Sursele anonime citate de The New York Times susțin că există o bază de date în care toate informațiile colectate astfel despre etnicii uiguri sunt salvate.

Poliția din Sanmenxia, unul din orașele cu o mare concentrație de uiguri, folosește un sistem care realizează peste 500.000 de scanări faciale în decursul unei singure luni.

viewscnt
Afla mai multe despre
inteligenta artificiala
recunoastere faciala
china