Chris Hughes, cofondator al Facebook, crede că Guvernul american ar trebui să dezasambleze platforma social media

Chris Hughes, cofondator al Facebook, crede că Guvernul american ar trebui să dezasambleze platforma social media
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 mai 2019

Chris Hughes, care a fondat în Facebook în urmă cu 15 ani împreună cu Mark Zuckerberg și alții, în perioada în care erau studenți la Harvard, crede că Guvernul american ar trebui să dezasambleze platforma social media.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Într-un articole publicat joi în New York Times, citat de Variety, Hughes susține că Zuckerberg deține „o putere necontrolată” ceea ce reprezintă un fapt „fără precedent și ne-american”, scrie News.ro.

Oameni de afaceri puternici, printre care avocatul Ion Nestor, fondatorul Canah și proprietarul Antares, s-au unit pentru o companie de consultanță și investiții CITEȘTE ȘI Oameni de afaceri puternici, printre care avocatul Ion Nestor, fondatorul Canah și proprietarul Antares, s-au unit pentru o companie de consultanță și investiții

„Mark este o persoană bună. Dar sunt furios că această concentrare a lui pe creștere l-a făcut să sacrifice securitatea pentru clicuri”, a scris Hughes, care este acum copreședinte al Economic Security Project și consilier la Roosevelt Institute. „Sunt îngrijorat că Mark s-a înconjurat de o echipă care îi consolidează părerile și nu i le contestă”.

În același articol, Hughes a făcut apel la Comisia Federală pentru Comerț și la Departamentul de Justiție să forțeze Facebook să facă din Instagram și WhatsApp companii separate și să interzică Facebook să facă achiziții timp de câțiva ani.

„Mark Zuckerberg nu poate repara Facebook, dar guvernul nostru poate”, a mai scris el. „Aspectul cel mai problematic al puterii Facebook este controlul unilateral al lui Mark asupra discursului. Nu există precedent privind abilitatea lui de a monitoriza, organiza și chiar cenzura conversații a două miliarde de oameni”.

Hughes a mai notat că, pe lângă solicitarea către Facebook de a renunța la Instagram și WhatsApp, Congresul ar trebui să creeze o nouă agenție federală care să reglementeze companiile de tehnologie. O astfel de agenție ar putea fi mandatată să protejeze datele personale și să creeze „instrucțiuni pentru un discurs acceptabil în social media”.

Chris Hughes a afirmat că și-a vândut partea de Facebook în 2012 și că nu investește direct în nicio companie social media.

viewscnt
Afla mai multe despre
chris hughes
facebook