Cină Trump-Zuckerberg, cu avertisment împotriva companiilor chineze

Cină Trump-Zuckerberg, cu avertisment împotriva companiilor chineze
scris 25 aug 2020

Directorul general al Facebook, Mark Zuckerberg, l-a avertizat pe președintele Donald Trump, la o cină care a avut loc la Casa Albă în octombrie anul trecut, în privința riscului direct reprezentat de companiile chineze de tehnologie pentru companiile americane, potrivit publicației Wall Street Journal, care citează persoane apropiate situației, transmite CNBC.

Zuckerberg ar fi argumentat că o combatere a firmelor respective ar trebui să fie o prioritate mai mare decât ținerea sub control a Facebook, arată news.ro.

În perioada cinei respective, Zuckerberg a avertizat oficiali și parlamentari americani că firmele chineze de tehnologie reprezintă un risc pentru valorile americane și dominația tehnologică a Statelor Unite.

FOTO Lenovo lansează primul smartphone de gaming sub brandul Legion CITEȘTE ȘI FOTO Lenovo lansează primul smartphone de gaming sub brandul Legion

Zuckerberg ar mai fi subliniat că TikTok, deținută de compania ByteDance din Beijing, nu împărtășește angajamentul Facebook pentru liberatea de expresie.

Reprezentantul republican Tom Cotton din Arkansas, și liderul minorității din Senat Chuck Schumer, care s-au întâlnit cu Zuckerberg în septembrie, au cerut în octombrie deschiderea unei investigații referitoare la TikTok. La scurt timp a fost lansată o investigație legată de securitatea mațională, iar Trump a semnat în această lună un decret pentru interzicerea aplicației, din cauza îngrijorărilor legate de securitatea națională.

TikTok a confirmat în acest weekend că a lansat o acțiune în justiție împotriva interdicției.

Aplicația TikTok este o concurentă majoră pentru afacerile Facebook. Aplicația de socializare video, a cărei popularitate a crescut puternic în ultimele luni, concurează direct cu Instagram.

Având în vedere mărimea audienței TikTok, este posibil ca firmele să plătească mai degrabă pentru spațiu publicitar pe TikTok decât pe Instagram sau pe Facebook.

Consilierul pentru comerț al Casei Albe Peter Navarro a declarat luni, pentru CNBC, că Zuckerberg are ”zero influență” atunci când este vorba despre TikTok și că informația are ”credibilitate zero”.

Un purtător de cuvânt al Facebook a declarat luni pentru CNBC: ”Mark nu a pledat niciodată oentru interzicerea TikTok. El a afirmat public în repetate rânduri că cei ai mari concurenți ai companiilor americane de tehnologie sunt companiile chineze, cu valori care nu se aliniază idealurilor democratice, cum este libertatea de exprimare. Este ridicol să sugerezi că îngrijorări vechi legate de securitatea națională, exprimate de politicieni de ambele părți, au fost influențate doar de declarațiile lui Mark”.

viewscnt
Afla mai multe despre
zuckerberg
trump
facebook
tiktok