Co-fondatorul OnePlus a cumpărat brandul Essential

Co-fondatorul OnePlus a cumpărat brandul Essential
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 16 feb 2021

După ce a plecat de la OnePlus pentru a înființa altă companie, Carl Pei a cumpărat brandul Essential de la “părintele Androidului”, Andy Rubin.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Profit News TV - Maraton Fonduri Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC Bank, Fabrica de Consultanță.
11 iunie - Medika TV - Maraton Sănătatea Aparatului Urinar
12 iunie - Profit News TV - Maraton Energie
13 iunie - Eveniment Profit.ro - Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Meta Estate

Conform unei înregistrări recente făcute de Oficiul de Proprietate Intelectuală din Marea Britanie, Essential, brandul defunct de smartphone-uri al lui Andy Rubin, are acum un nou proprietare, iar acesta este Carl Pei.

Carl Pei este co-fondatorul OnePlus, unul dintre cei mai apreciați producători chinezi de smartphone-uri, o companie care și-a format o bază semnificativă de fani, prin vânzarea unor smartphone-uri cu un raport preț-calitate ieșit din comun la acea vreme.

Următorul iPhone ar putea avea un afișaj always-on CITEȘTE ȘI Următorul iPhone ar putea avea un afișaj always-on

Din cauza unor neînțelegeri cu celălalt co-fondator, Pete Lau, Carl Pei a plecat de la OnePlus și a înființat Nothing, companie care încă este așteptată să lanseze primele produse. Din câte se pare, Nothing pregătește lansarea unor căști wireless cu integrare smart home.

Essential, de cealaltă parte, este brandul folosit de Andy Rubin, cel supranumit părintele Androidului, până ca firma sa să-și recunoască eșecul și să iasă din piață.

În urma achiziției, Nothing a ajuns să dețină toate mărcile și logo-urile Essential. Nu este însă clar dacă, alături de acestea, Pei a achiziționat și brevetele fostei companii a lui Andy Rubin.

Cumpărarea proprietății intelectuale pentru Essential ar putea semnifica o viitoare intrare a Nothing pe piața smartphone-urilor cu ajutorul unui brand deja cunoscut.

Între timp, o serie de foști angajați ai Essential au înființat OSOM Privacy și vor comercializa smartphone-uri care pun accent pe protejarea intimității utilizatorilor. Un prim produs va fi lansat chiar în prima parte a acestui an.

viewscnt
Afla mai multe despre
oneplus
essential
carl pei
andy rubin