Cognizant Softvision accelerează angajările în România

Cognizant Softvision accelerează angajările în România
scris 12 iul 2021

Cognizant Softvision intenționează să angajeze încă 500 de persoane în echipa din România, până la sfârșitul anului, pe lângă cei peste 500 de angajați recrutați în prima jumătate a acestui an.

Noi poziții sunt deschise în special în Java, Web (JavaScript, React.js, Node.js, etc) DevOps, Big Data, QA Automation, .NET, printre altele.

Astfel, compania prognozează o creștere de aproape 50% în ceea ce privește numărul total de angajați, în România, în 2021.

Transformarea digitală, răspunsul industriei asigurărilor la provocările pandemiei. Emiterea și plata online a polițelor au crescut exponențial CITEȘTE ȘI Transformarea digitală, răspunsul industriei asigurărilor la provocările pandemiei. Emiterea și plata online a polițelor au crescut exponențial

Cognizant Softvision activează în studiouri din București, Cluj-Napoca, Iași, Timișoara și Baia Mare.

Profit.ro a anunțat recent că Cognizant Technology Solutions România (fostă Softvision) Cluj-Napoca, fondată de antreprenorul local Laurențiu Russo în 1994 și cumpărată în 2018 de gigantul american Cognizant, a consemnat anul trecut o majorare de 13,7% a cifrei de afaceri, la 444,4 milioane lei. Profitul net a urcat la 32,5 milioane lei, de la 27 milioane de lei în 2019.

Gebruder Weiss face încă un pas spre digitalizare și lansează și în România portalul myGW dedicat clienților CITEȘTE ȘI Gebruder Weiss face încă un pas spre digitalizare și lansează și în România portalul myGW dedicat clienților

Sumele de recuperat însumează 118,2 milioane lei, comparativ cu 101,9 milioane lei în 2019. Datoriile totale au ajuns la 50 milioane lei, față de 37,6 milioane lei în 2019 și 19,4 milioane lei în 2018.

Compania a angajat peste 250 de persoane în 2020, numărul mediu al acestora depășind 1.870.

LG a încetat să mai producă smartphone-uri CITEȘTE ȘI LG a încetat să mai producă smartphone-uri

În octombrie 2018, furnizorul american de soluții IT Cognizant Technology Solutions, una dintre companiile din Fortune 500 cu cea mai rapidă creștere, a ajuns la un acord pentru preluarea dezvoltatorului de aplicații Softvision, companie fondată la Cluj-Napoca de antreprenorul Laurențiu Russo, confirmând informațiile avansate anterior

Potrivit unor surse citate de Reuters, valoarea achiziției se ridică la 550 de milioane de euro.

PREMIERĂ Vodafone închide pe minus în România, după fuziunea cu UPC CITEȘTE ȘI PREMIERĂ Vodafone închide pe minus în România, după fuziunea cu UPC

În 2016, Laurențiu Russo și-a cedat toate părțile sociale la Softvision SRL către Softvision LLC, înregistrată în SUA. Softvsion LLC este deținută de fondul american Tower Arch Capital, cu sediul la Salt Lake City, Utah.

Furnizorul american de soluții IT Cognizant, fondat la Teaneck, New Jersey, în 1994, se numără printre companiile cu cea mai rapidă dezvoltare din Fortune 500. Compania este inclusă în indicii Nasdaq și S&P 500 ai bursei de la New York, având o capitalizare de 31,3 miliarde de dolari.

În 2020, Cognizant a obținut venituri de 16,7 miliarde de dolari

viewscnt
Afla mai multe despre
softvision
cognizant
preluare
negocieri
laurentiu russo
software
solutii it