Comisia Europeană: Microsoft a oferit concesii pentru preluarea LinkedIn

Comisia Europeană: Microsoft a oferit concesii pentru preluarea LinkedIn
Profit.ro
Profit.ro
scris 16 nov 2016

Microsoft a oferit concesii autorităților de reglementare din Uniunea Europeană în schimbul obținerii acordului acestora pentru preluarea rețelei de socializare pentru profesioniști LinkedIn, în valoare de 26 de miliarde de dolari, a anunțat miercuri Comisia Europeană, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Oferta a avut loc în urma îngrijorărilor exprimate de Comisie în timpul unei întâlniri a reprezentanților instituției cu directori ai Microsoft, de săptămâna trecută, scrie News.ro.

Comisia, care își va anunța decizia până pe 6 decembrie, nu a oferit detalii, dar este de așteptat să solicite opinii din partea companiilor concurente și a clienților, înainte de accepta concesiile, de a solicita mai multe sau de a deschide o investigație.

Reprezentanții Microsoft au refuzat să comenteze.

Preluarea LinkedIn va permite Microsoft să își adauge în portofoliu servicii de vânzări, marketing și recrutare la produsele sale de bază, în cadrul strategiei de extindere a operațiunilor.

LinkedIn generează majoritatea veniturilor anuale de 3 miliarde de dolari din partea recrutorilor și a persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă, care plătesc un comision lunar pentru a posta CV-uri și a intra în legătură cu alți profesioniști.

Facebook cumpără parole de la hackeri CITEȘTE ȘI Facebook cumpără parole de la hackeri

Compania Salesforce, care nu a reușit să preia LinkedIn, a avertizat în privința riscurilor pentru inovație și concurență implicate de achiziția acesteia de către Microsoft.

viewscnt
Afla mai multe despre
microsoft
linkedin