Comisia Europeană vrea să verifice dacă investiția Microsoft în OpenAI, compania care a dezvoltat ChatGPT, respectă regulile de concurență

Comisia Europeană vrea să verifice dacă investiția Microsoft în OpenAI, compania care a dezvoltat ChatGPT, respectă regulile de concurență
Profit.ro
Profit.ro
scris 9 ian 2024

Comisia Europeană a anunțat marți că vrea să verifice modul în care investiția Microsoft în OpenAI respectă legislația UE privind concentrările economice, potrivit unui comunicat al executivului european. OpenAI este compania care a lansat cel mai cunoscut serviciu de inteligență artificială, chatbot-ul ChatGPT. SUA sunt mult înaintea UE în ceea ce privește inovarea tehnologică și dezvoltarea inteligenței artificiale, dar Bruxelles-ul se pregătește să reglementeze această piață.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În plus, Comisia Europeană analizează unele dintre acordurile care au fost încheiate între marii actori de pe piața digitală și dezvoltatorii și furnizorii de inteligență artificială generativă. Comisia Europeană investighează impactul acestor parteneriate asupra dinamicii pieței, arată G4Media.ro.

Tranzacție - Softeh Plus a fost achiziționată de grupul polonez Symfonia, cu două mari fonduri de investiții în spate CITEȘTE ȘI Tranzacție - Softeh Plus a fost achiziționată de grupul polonez Symfonia, cu două mari fonduri de investiții în spate

În acest sens, Comisia Europeană a lansat marți două cereri de contribuții privind concurența în lumile virtuale și inteligența artificială generativă AI și a trimis cereri de informații mai multor mari actori digitali.

Toate părțile interesate sunt invitate să își împărtășească experiența și să ofere feedback cu privire la nivelul de concurență în contextul lumilor virtuale și al inteligenței artificiale generative, precum și opiniile lor cu privire la modul în care dreptul concurenței poate contribui la asigurarea faptului că aceste noi piețe rămân competitive.

Comisia ar putea organiza un atelier în al doilea trimestru al anului 2024 pentru a reuni toate perspectivele diferite care reies din contribuții și pentru a continua această reflecție.

Părțile interesate sunt invitate să își prezinte răspunsurile la cererile de contribuții până la 11 martie 2024. Cererile de contribuții privind lumile virtuale și IA generativă sunt disponibile aici. Părțile interesate pot contribui la una dintre aceste două cereri de contribuții sau la ambele, după cum doresc.

Sistemele de inteligență artificială generativă și lumile virtuale sunt tehnologii disruptive cu un mare potențial.

viewscnt
Afla mai multe despre
microsoft
openai