Comisia Federală pentru Comerț din SUA investighează achiziția de către Elon Musk a participației inițiale de 9% la Twitter

Comisia Federală pentru Comerț din SUA investighează achiziția de către Elon Musk a participației inițiale de 9% la Twitter
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 apr 2022

Comisia Federală pentru Comerț (FTC) din Statele Unite investighează achiziția de către Elon Musk a participației inițiale de 9% la Twitter, a relatat The Information, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

FTC analizează dacă Musk s-a conformat cu o cerință de raportare antitrust atunci când a cumpărat pachetul de acțiuni la compania de social media la începutul lunii aprilie, se arată în articolul care citează persoane care cunosc situația, scrie News.ro.

YouTube va începe să afișeze reclame în formatul video copiat de la TikTok CITEȘTE ȘI YouTube va începe să afișeze reclame în formatul video copiat de la TikTok

Companiile care nu respectă regulile privind raportarea unor achiziții semnificative de acțiuni sau alte achiziții pot fi amendate cu până la 43.792 de dolari pe zi.

După cumpărarea inițială de acțiuni, Musk, cel mai bogat om din lume, s-a oferit să cumpere compania pentru 54,20 dolari pe acțiune, în numerar, lucru pe care Twitter l-a acceptat la începutul acestei săptămâni.

Există puține așteptări ca potențiala achiziție a Twitter de către Musk să fie respinsă de autoritățile antitrust.

Obiectul anchetei FTC este dacă Musk a cumpărat pachetul de acțiuni pentru a influența conducerea Twitter sau dacă a dorit să fie un acționar pasiv, potrivit articolului.

În documentul depus pe 4 aprilie la Comisia pentru Bursă și Valori Mobiliare din SUA (SEC), Musk și-a caracterizat participația ca fiind pasivă.

Twitter a spus că nu dorește să comenteze, în timp ce FTC a refuzat să comenteze.

viewscnt
Afla mai multe despre
sua
twitter
elon musk