Compania brașoveană Visual Fan, care deține brandul Allview, intră astăzi la tranzacționare pe piața AeRO

Compania brașoveană Visual Fan, care deține brandul Allview, intră astăzi la tranzacționare pe piața AeRO
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 iul 2021

Compania brașoveană Visual Fan, care deține brandul Allview, intră luni la tranzacționare pe piața AeRO, segmentul de acțiuni al Sistemului Multilateral de Tranzacționar, sub simbolul bursier ALW.

Urmărește-ne și pe Google News

Listarea companiei vine după încheierea unui plasament privat derulat în 23 aprilie, prin care aceasta a atras de la investitorii din piața de capital 15,5 milioane de lei. În cadrul plasamentului au fost vândute către 161 de investitori, dintre care 32 calificați și 129 de retail, un număr de 111.100 acțiuni la un preț de 140 lei/acțiune. Capitalizarea anticipată a companiei se ridică la 155,5 milioane de lei. 

Unicornul brazilian din e-comerț VTEX, cu operațiuni și în România, depășește așteptările și este evaluat la 3,56 miliarde dolari în cadrul IPO CITEȘTE ȘI Unicornul brazilian din e-comerț VTEX, cu operațiuni și în România, depășește așteptările și este evaluat la 3,56 miliarde dolari în cadrul IPO

Profit.ro a anunțat listarea Visual Fan la mijlocul lunii martie, acționarul principal al companiei, Lucian Peticilă, cu o cotă de 92%, declarând la acel moment că operațiunea ar putea să devină realitate până la finele acestui an.

Compania a înregistrat o cifră de afaceri de peste 82,75 milioane de euro (404,61 milioane de lei), cea mai mare din istoria de 19 de ani a companiei. Profitul net s-a situat la 4,88 milioane de euro (23,86 milioane de lei), după un an de creștere a vânzărilor pentru echipamentele electronice, dar în care Allview a valorificat și alte oportunități comerciale apărute în relația cu China, pe fondul pandemiei de COVID-19.

Brandul  Allview este prezent pe piață din 2004, operând și pe piața IT&C din Polonia, Bulgaria, Germania, Spania, Ungaria, Olanda, Moldova, Republica Cehă, Malta, Grecia, Lituania, Letonia și Estonia.

viewscnt
Afla mai multe despre
allview
visual fan
listare allview
allview bursa
visual fan aero
aero
listare