Compania Yahoo, dată în judecată de un fost angajat care o acuză de discriminare a bărbaților

Compania Yahoo, dată în judecată de un fost angajat care o acuză de discriminare a bărbaților
scris 8 oct 2016

Compania Yahoo a fost dată în judecată de un fost angajat care pretinde că a fost concediat ca parte a unui plan pus în scenă de directorul executiv Marissa Mayer de a alunga bărbații din rândul personalului, astfel încât aceștia să fie înlocuiți cu femei, informează variety.com.

Scott Ard, care a fost concediat în 2015, după trei ani și jumătate la Yahoo, a intentat procesul la o curte federală din orașul californian San Jose. El pretinde că Marissa Mayer a implementat un sistem de evaluare a performanței angajaților și l-a manipulat astfel încât să îndepărteze mai mulți angajați bărbați, pe care să îi înlocuiască cu femei, scrie News.ro.

”Acest proces este nefondat. Cu sprijinul directorului nostru executiv ne concentrăm să angajăm persoane din medii și cu perspective variate. Așa cum am mai spus, procesul nostru trimestrial de evaluare a performanței nu numai că este corect, dar ne-a ajutat să creștem nivelul de performanță în general”, a transmis un reprezentant al Yahoo.

Scott Ard a mai pretins că fostul director de marketing al Yahoo, Kathy Savitt, și redactorul-șef al Yahoo News, Megan Liberman, au contribuit la efortul de a schimba componența de gen a echipei companiei.

Scott Ard a fost director editorial al Yahoo, responsabil de pagina de start a site-ului companiei.

Decizie surpriză: Sibiul a fost desemnat Regiunea Europeană Gastronomică pentru 2019, alături de insulele grecești Santorini, Mykonos, Rodos, Patmos CITEȘTE ȘI Decizie surpriză: Sibiul a fost desemnat Regiunea Europeană Gastronomică pentru 2019, alături de insulele grecești Santorini, Mykonos, Rodos, Patmos

Verizon a cumpărat Yahoo, dar vrea să obțină un discount de 1 miliard de dolari din acordul de 4,8 miliarde de dolari de preluare a companiei, din cauza unor probleme de securitate.

Yahoo a dezvăluit luna trecută că cel puțin 500 de milioane dintre conturile clienților săi au fost atacate de hackeri în 2014, iar Verizon a anunțat că a fost informată imediat, dar că informațiile au fost limitate.

Membri ai Senatului american au acuzat Yahoo că descoperit atacul informatic cu o întârziere inacceptabilă și au cerut Comisiei americane pentru bursă și valori mobiliare (SEC) să investigheze dacă Yahoo și-a îndeplinit obligațiile de a informa investitorii și publicul despre incident.

În luna iulie, Verizon a convenit să cumpere operațiunile Yahoo în domeniul internetului pentru 4,83 de miliarde de dolari în numerar.

viewscnt
Afla mai multe despre
yahoo
discriminare a barbatilor