Companiile americane de tehnologie restricționează călătoriile angajaților în China

Companiile americane de tehnologie restricționează călătoriile angajaților în China
scris 28 ian 2020

De teama coronavirusului, unele din companiile de tehnologie încep să interzică deplasările propriilor angajați în China.

Facebook și Razer sunt primele companii de tehnologie care anunță că au impus restricții angajaților care vor să călătorească în China sau au făcut-o recent.

Gigantul american Facebook a interzis călătoriile angajaților săi în China, cu excepția deplasărilor esențiale. De asemenea, celor care au fost în China în ultima vreme li s-a spus să lucreze de acasă.

India a devenit a doua piață de smartphone-uri din lume CITEȘTE ȘI India a devenit a doua piață de smartphone-uri din lume

Chiar dacă este interzis în China, Facebook are birouri în această țară pentru dezvoltarea altor produse, precum căștile de realitate virtuală Oculus și dispozitivelor din seria Portal.

Alături de Facebook, producătorul american de soluții pentru gaming Razer a interzis deplasările angajaților în China. Și Razer le-a cerut celor care au fost recent în China să lucreze acasă, pentru a evita o eventuală infectare și a celorlalți angajați.

Se așteaptă ca și alte mari companii tehnologie, precum Google, Apple și Microsoft, să anunțe măsuri similare.

Tulpina 2019-nCoV a coronavirusului descoperit în China face parte din grupul care a generat infecțiile cu SARS din 2002. De la descoperirea acestuia în orașul chinez Wuhan, în decembrie, s-au înregistrat deja 81 de decese în China.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
coronavirus
facebook
razer
china