Ericsson a trecut pe pierdere în trimestrul doi. Acțiunile scad cu peste 8%

Ericsson a trecut pe pierdere în trimestrul doi. Acțiunile scad cu peste 8%
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 iul 2017

Producătorul suedez de echipamente de telecomunicații a trecut pe pierdere în trimestrul al doilea, rezultatele financiare fiind erodate de vânzările de broadband mobil și de rețele, și a anunțat intensificarea măsurilor de reducere a costurilor, acțiunile scăzând cu până la 8,6% în urma informațiilor, transmite MarketWatch.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Compania a raportat o pierdere netă de 1,01 miliarde de coroane suedeze (122,3 milioane dolari) pentru trimestrul încheiat la 30 iunie, comparativ cu un profit de 1,59 miliarde de coroane în urmă cu un an, ratând estimările analiștilor, care se așteptau la o pierdere de 511 milioane de coroane, potrivit unui sondaj al FactSet.

Veniturile au scăzut cu 7,7%, la 49,9 miliarde de coroane, scrie News.ro.

Musk avertizează asupra pericolelor dezvoltării necontrolate a inteligenței artificale: este posibil un război între oameni și roboți! CITEȘTE ȘI Musk avertizează asupra pericolelor dezvoltării necontrolate a inteligenței artificale: este posibil un război între oameni și roboți!

”Luând în vedere actuala perspectivă a pieței, ne vom accelera măsurile pentru a ne asigura că putem respecta ținta de a dubla marja operațională din 2016 dincolo de 2018”, a declarat directorul general Borje Ekholm.

El a precizat că măsurile de reducere a costurilor nu vor include și activitățile de cercetare și dezvoltare.

Ericsson speră să reducă anual cheltuielile cu cel puțin 10 miliarde de coroane, de la jumătatea lui 2018.

viewscnt
Afla mai multe despre
ericsson
telecomunicatii