CONFIRMARE IT Genetics intră în Spania, prima piață de expansiune în Europa de Vest a companiei

CONFIRMARE IT Genetics intră în Spania, prima piață de expansiune în Europa de Vest a companiei
scris 28 apr 2022

Compania românească IT Genetics, furnizor de soluții hardware și software pe piața DC/POS (colectare de date și puncte de vânzare), a intrat pe piața din Spania, cu ținta de a atrage în portofoliul de clienți peste 2.000 de companii și a atinge afaceri de 2 milioane euro în următorii trei ani.

Informația, anunțată anterior de Profit.ro, a fost confirmată acum oficial.

Spania este prima piață de expansiune în Europa de Vest a companiei, bazat pe faptul că industria comerțului electronic a crescut în această țară, anul trecut, cu peste 20% comparativ cu anul precedent, relevă date analizate de Profit.ro.

Inaugurarea, acum, a reprezentanței din Madrid vine la 4 ani după deschiderea biroului din Ungaria și la 3 ani după deschiderea celui din Bulgaria.

“Am ales să ducem IT Genetics în Madrid, deoarece Spania este o țară intens digitalizată, cu un puternic sector antreprenorial, care beneficiază de pe urma utilizării produselor și soluțiilor noastre. Decizia este una strategică, care vine natural, în contextul în care echipa din România are deja un istoric de activitate cu clienți din Spania. Prin această nouă deschidere, suntem mai aproape de partenerii noștri din vestul Europei și ne putem extinde portofoliul de clienți cu noi companii din regiune”, a declarat Liviu Sima, cofondator IT Genetics.

Compania, pe piață de 15 ani, mai are birouri în România, Bulgaria și Ungaria, cu peste 26.000 de clienți în portofoliu și alianțe cu aproape 100 de mărci de tehnologie la nivel mondial.

VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Nu suntem încă într-un moment de panică. Investitorii arată încredere în piețele bursiere CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Nu suntem încă într-un moment de panică. Investitorii arată încredere în piețele bursiere

Investiția făcută în Spania depășește 300.000 de euro.

La finele anului 2020, IT Genetics a numit-o în funcția de Chief Executive Officer pe Adriana Arhire, anterior la Smart ID Dynamics, în calitate de Director de Vânzări și ulterior de Deputy General Manager. 

Pentru acest an, compania estimează afaceri de 12 milioane euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
it genetics
adriana arhire