Conținutul video se va vedea mai prost pe Facebook și Instagram în Europa

Conținutul video se va vedea mai prost pe Facebook și Instagram în Europa
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 23 mar 2020

Temporar, Facebook a decisă să reducă bitrate-ul pentru video în Europa. Decizia este valabilă pentru ambele rețele sociale ale companiei americane, Facebook și Instagram.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Facebook este ultima companie care anunță că va reduce calitatea conținutului video în Europa. Pentru a nu se produce un blocaj, Facebook va livra video la un bitrate mai mic utilizatorilor din Europa.

Decizia vine după ce, la finalul săptămânii trecute, Uniunea Europeană le-a cerut în primul rând serviciilor de streaming să reducă temporar calitatea transmisiunilor pentru că există un real pericol de “sugrumare” a internetului.

YouTube reduce calitatea implicită a conținutului video în UE pentru a evita suprasolicitarea rețelelor CITEȘTE ȘI YouTube reduce calitatea implicită a conținutului video în UE pentru a evita suprasolicitarea rețelelor

Pericolul vine din faptul că traficul de internet a crescut semnificativ de când mulți oameni stau acasă, din cauza pandemiei COVID-19.

Conținutul video este cel care face cel mai mare trafic, din toate formele conținut ce sunt transmise prin internet. Pe lângă platformele de streaming, în ultimele săptămâni a crescut și numărul apelurilor video pe care cei izolați le folosesc pentru a ține legătura cu familia și prietenii.

Facebook, cu cele două platforme ale sale, se adaugă unei liste deja consistente de produse care au decis, de asemenea, să reducă bitrate-ul sau rezoluția conținutului video: Netflix, Amazon Prime Video, YouTube și Disney+.

viewscnt
Afla mai multe despre
facebook
instagram
video
europa