Conturile de Facebook și Instagram ale armatei din Myanmar, suspendate

Conturile de Facebook și Instagram ale armatei din Myanmar, suspendate
scris 25 feb 2021

Facebook a anunțat că suspendă conturile armatei din Myanmar, după lovitura de stat și după închiderea liderilor aleși ai țării, care au dus la proteste încă în desfășurare, relatează DPA.

"Evenimentele de după lovitura de stat de la 1 februarie, între care violențele soldate cu morți, au accelerat nevoia de această interdicție. Considerăm că riscurile de a permite existența Tatmadaw (forțele armate din Myanmar - n.r.) pe Facebook și Instagram sunt prea mari", a precizat compania într-un comunicat.

Ce faci atunci când fiecare client vrea altceva de la magazinul tău online? CITEȘTE ȘI Ce faci atunci când fiecare client vrea altceva de la magazinul tău online?

Grupul a explicat că armata din Myanmar și entitățile de stat și media controlate de armată, precum și reclamele legate de armată, vor fi interzise pe cele două platforme, scrie Agerpres.

Facebook a spus că decizia de a suspenda conturile armatei a fost luată din cauza bilanțului "extrem de grav în privința drepturilor omului și a riscului clar de viitoare violențe inițiate de armată" în țară, dar și din cauza încălcărilor sale repetate al regulilor platformelor, printre alte motive.

Cum ajută un copil de 4 ani dezvoltarea unui business online CITEȘTE ȘI Cum ajută un copil de 4 ani dezvoltarea unui business online

Decizia vine după eliminarea a cel puțin șase rețele de conturi false coordonate de forțele militare și după interzicerea a circa 20 de persoane având legături cu armata, inclusiv șeful acesteia, Min Aung Hlaing, între 2018 și 2020.

Șeful armatei, Min Aung Hlaing, a preluat puterea la 1 februarie și i-a arestat pe lidera guvernului civil, Aung San Suu Kyi, și pe președintele Win Myint.

VIDEO Un duplex de la nivelul superior al unui complex rezidențial nou din Brașov, cu panoramă superbă către Tâmpa și zona istorică CITEȘTE ȘI VIDEO Un duplex de la nivelul superior al unui complex rezidențial nou din Brașov, cu panoramă superbă către Tâmpa și zona istorică

Activiștii care protestează împotriva loviturii de stat au făcut apel luni la o grevă generală, în contextul unor manifestații masive în orașe din țară, desfășurate în ciuda amenințărilor cu violența din partea noului regim.

viewscnt
Afla mai multe despre
facebook
instagram
myanmar