Coreea de Nord a generat 2 miliarde de dolari din atacuri cibernetice pentru a-și finanța programele de armament

Coreea de Nord a generat 2 miliarde de dolari din atacuri cibernetice pentru a-și finanța programele de armament
scris 6 aug 2019

Coreea de Nord a generat în jur de 2 miliarde de dolari pentru programele sale de dezvoltare a armelor de distrugere în masă folosind atacuri cibernetice "ample și tot mai sofisticate" pentru a fura din bănci și din schimburile de criptomonedă, relatează luni Reuters, citând un raport confidențial al ONU.

Experții susțin că Phenianul "a folosit spațiul cibernetic pentru a lansa atacuri tot mai sofisticate în scopul de a fura bani de la instituțiile financiare și din schimburile de criptomonedă pentru a genera venit". De asemenea, au folosit spațiul cibernetic pentru a spăla banii furați, menționează raportul, citat de Agerpres.

O nouă cădere: Șeful Jandarmeriei a fost demis CITEȘTE ȘI O nouă cădere: Șeful Jandarmeriei a fost demis

"Actorii cibernetici din Republica Populară Democrată Coreeană, mulți operând sub conducerea Biroului general pentru recunoaștere, au adunat bani pentru programele armelor de distrugere în masă, cu venituri totale la zi estimate la până 2 miliarde de dolari", menționează raportul.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
coreea de nord
atacuri cibernetice