Costul de producție al lui Galaxy S10 reprezintă mai puțin de jumătate din prețul de vânzare al smartphone-ului

Costul de producție al lui Galaxy S10 reprezintă mai puțin de jumătate din prețul de vânzare al smartphone-ului
scris 5 mar 2019

Suma componentelor pe care Samsung le-a folosit în noul său flagship însumează 420 de dolari, ceea ce reprezintă 42% din prețul de vânzare.

Inginerii de la Tech Insights au desfăcut noul Galaxy S10+, au văzut componentele interne și au calculat prețul total al acestora în funcție de prețul individual cerut de producătorii respectivelor componente.

Cum era de așteptat, cea mai scumpă piesă a lui Galaxy S10+ este ecranul AMOLED, care costă 86.5 dolari. Apoi urmează cuplul procesor - modem, care ajunge la 70,5 dolari.

A treia cea mai costisitoare componentă este sistemul foto al telefonului. Toate cele cinci camere cu care este dotat Galaxy S10+ costă 56,5 dolari. Spațiul de stocare și memoria RAM costă împreună 50,5 dolari.

VIDEO Primul flagship pregătit de producătorul chinez OnePlus pentru 2019 va dispune de un design nou CITEȘTE ȘI VIDEO Primul flagship pregătit de producătorul chinez OnePlus pentru 2019 va dispune de un design nou

Cum prețul anunțat de Samsung pentru acest model este de 1.000 de dolari, suma componentelor în valoare de 420 de dolari reprezintă 42% din prețul telefonului.

În mod tradițional, datorită prețurilor mari la care se vând, flagship-urile aduc cea mai mare marjă de profit din întregul portofoliu de telefoane al producătorilor.

Galaxy S10 urmează să fie disponibil oficial pe piață din 8 martie.

viewscnt
Afla mai multe despre
samsung
galaxy s10
smartphone