Google spune că plătește salarii mai mari pentru femei decât pentru bărbați

Google spune că plătește salarii mai mari pentru femei decât pentru bărbați
scris 5 mar 2019

În urma unui audit intern, Google a descoperit că plătește salarii mai mari femeilor decât bărbaților în cazul job-urilor de același nivel.

Google a realizat un audit intern cu privire la felul în care și-a remunerat angajații anul trecut și a aflat că un inginer software de nivelul 4 primește un salariu mai mare dacă este femeie.

Prin urmare, susțin cei de la Google, compania americană a trebuit să plătească compensații în valoare totală de 9,7 milioane de dolari unui număr de 10.677 de angajați pentru a reduce diferențele salariale dintre femei și bărbați.

Google, care are un departament ce analizează sistemul de slariere pentru a nu crea dezechilibre între angajații ce ocupă pozții de același nivel, spune că remunerațiile mai mici plătite bărabților sunt și principalul motiv pentru care a plătit compensații mai mari în 2018 față de anul anterior.

VIDEO Primul flagship pregătit de producătorul chinez OnePlus pentru 2019 va dispune de un design nou CITEȘTE ȘI VIDEO Primul flagship pregătit de producătorul chinez OnePlus pentru 2019 va dispune de un design nou

În 2017, Google a plătit compensații doar pentru 228 de angajați din șase grupe de job-uri. Valoara totală a companesații a fost atunci de doar 270.000 de dolari.

“Analiza noastră urmărește realizarea unui sistem corect de salarizare pentru angajații cu același job, de același nivel de competență și performanță precum și din aceeași zonă geografică” spune Lauren Barbato, analistul șef pentru evaluarea angajaților și a remunerațiilor.

Google este totodată vizat în Statele Unite de un proces în care este acuzat tocmai de discriminare în remunerarea angajaților săi de gen feminin.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
angajați
salarii