De astăzi, Google blochează aplicațiile care înregistrează apelurile telefonice

De astăzi, Google blochează aplicațiile care înregistrează apelurile telefonice
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 11 mai 2022

De astăzi, toate aplicațiile terțe pentru Android cu funcții de înregistrare a apelurilor telefonice vor înceta să funcționeze din cauza unei modificări aduse special în acest sens de Google.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În urmă cu mai mulți ani, Google a limitat modul în care aplicațiile de înregistrare a apelurilor pot funcționa pe Android, însă, dezvoltatorii au ajuns să folosească Accessibility API pentru ca acestea să continue să funcționeze.

Din 11 mai, Google blochează și accesul lui Accessibility API în cazul acestor aplicații, care vor înceta să funcționeze.

Meta vrea să umble la banii pentru știri CITEȘTE ȘI Meta vrea să umble la banii pentru știri

Nișa aplicațiilor care pot fi folosite pentru înregistrarea apelurilor este considerată „o zonă gri” din cauza legislației diferite de la o regiune la alta în această materie. De aceea, Google a decis să oprească această practică pentru toată lumea.

Pe de altă parte, schimbarea care intră acum în vigoare nu va afecta în niciun fel aplicațiile preinstalate. Astfel, dacă aplicația Phone pe care producătorul o include în sistemul de operare oferă o opțiune de înregistrare a apelurilor, aceasta va continua să funcționeze și pe mai departe.

Unii analiști încadrează decizia Google într-un șir mai lung de schimbări în direcția închiderii treptate a Androidului, care a fost întotdeauna un sistem de operare mai deschis decât iOS, oferind mai multă libertate utilizatorilor și dezvoltatorilor.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
android
aplicații
înregistrări
apelurile telefonice