Declarație comună Facebook, Google, LinkedIn, Microsoft, Reddit, Twitter și YouTube - promit să lupte împotriva dezinformării legate de coronavirus

Declarație comună Facebook, Google, LinkedIn, Microsoft, Reddit, Twitter și YouTube - promit să lupte împotriva dezinformării legate de coronavirus
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 17 mar 2020

Cele mai importante companii din online au emis o declarație comună prin care își iau angajamentul de a lupta împotriva fraudei și a dezinformărilor pe tema virusului COVID-19.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Într-o declarație comună, Facebook, Google, LinkedIn, Microsoft, Reddit, Twitter și YouTube promit că vor face tot ce este posibil pentru a elimina dezinformările și tentativele de fraudă din cadrul propriilor platforme.

Angajamentul vine după o teleconferință de două ore pe care reprezentanții companiilor în cauză au avut-o recent cu Casa Albă. Marilor companii li s-a cerut atunci același lucru - să oprească dezinformările din jurul virusului.

Apple - amendă de 1,1 miliarde euro pentru practici anti-concurențiale CITEȘTE ȘI Apple - amendă de 1,1 miliarde euro pentru practici anti-concurențiale

În comunicat se arată că semnatarii lucrează împreună între ei și cu oficialitățile din zona sănătății pentru a lupta împotriva dezinformării și a pune la dispoziția utilizatorilor informații din surse oficiale.

Nu se intră în detalii privind strategia, însă se vorbește despre principalele tipuri de conținut care sunt vizate: reclamele privind presupuse leacuri, știri din surse necunoscute și filmări care conțin teorii ale conspirației.

Unii dintre semnatari au luat deja măsuri în acest sens. Google a eliminat aplicații legate de COVID-19, Twitter a blocat o serie întreagă de conturi, iar Facebook a oprit mai multe campanii publicitare.

viewscnt
Afla mai multe despre
coronavirus
facebook
google
linkedin
microsoft
reddit
twitter