Huawei a prezentat oficial sistemul de operare dezvoltat ca alternativă la Android

Huawei a prezentat oficial sistemul de operare dezvoltat ca alternativă la Android
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 9 aug 2019

Harmony OS este numele sistemului de operare pe care Huawei speră să nu fie nevoită să-l folosească.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Producătorul chinez a prezentat, în cadrul evenimentului Huawei Developer Conference Harmony OS, un sistem de operare despre care CEO-ul Richard Yu spune că este mai rapid și mai sigur decât Android.

Harmony OS a fost dezvoltat în primul rând pentru dispozitive din sfera Internet of Things, precum display-uri inteligente, difuzoare inteligente sau accesorii purtabile, însă șeful companiei spune că, în caz de necesitate, poate fi oricând instalat în locul Android-ului.

Huawei va continua să folosească Android pe dispozitivele sale mobile și va apela la Harmony OS doar când și dacă i se va interzice accesul la resursele sistemului de operare dezvoltat de Google.

Experții au descoperit o vulnerabilitate în WhatsApp: mesajele pot fi manipulate. Cum poate fi evitat CITEȘTE ȘI Experții au descoperit o vulnerabilitate în WhatsApp: mesajele pot fi manipulate. Cum poate fi evitat

Sistemul de operare pe bază de microkernel este construit pe o platformă open-source și se poate adapta la o gamă largă de categorii de produse.

Spre deosebire de Android, spun cei de la Huawei, Harmony OS este mai eficient pentru că nu conține cod redundant, mecanisme depășite din punct de vedere tehnic și nici nu suferă de problema fragmentării.

Pentru că microkernel-ul este izolat de kernel-urile externe, Harmony OS ar trebui să ofere un nivel mai bun de securitate decât Android și nu numai.

Sistemul celor de la Huawei, susține șeful companiei, este și mai rapid, deoarece alocă resursele mai eficient pe baza unui sistem de analiză și predicție în timp real. Android se bazează pe destul de învechitul kernel de Linux.

Yu spune că Huawei lucrează la Harmony OS din 2017 și că va lansa la anul deja a doua versiune.

Producătorul chinez se află sub amenințarea restricționării accesului la tehnologiile dezvoltate de companiile americane, printre care se află și Android. Huawei este acuzat că reprezintă un risc de securitate pentru Statele Unite din cauza legăturilor strânse cu regimul comunist de la Beijing.

viewscnt
Afla mai multe despre
huawei
android
sistem de operare
iot