Dell a vândut obligațiuni de 20 de miliarde de dolari pentru finanțarea preluării EMC

Dell a vândut obligațiuni de 20 de miliarde de dolari pentru finanțarea preluării EMC
scris 18 mai 2016

Dell a vândut marți obligațiuni în valoare de 20 de miliarde de dolari, pentru finanțarea preluării companiei de cloud computing EMC, au declarat surse apropiate situației, citate de MarketWatch.

În pofida îngrijorărilor legate de perspectivele pe termen lung ale Dell, în domeniul computerelor și stocării datelor, în contextul schimbărilor rapide care au loc în sectorul tehnologiei, investitorii au profitat de ocazie pentru a cumpăra obligațiuni cu rating investment grade, la randamentele asociate de regulă titlurilor din categoria junk, nerecomandată investitorilor, scrie News.ro.

Suma atrasă de Dell este mai mare decât cea vizată inițial de companie, de 16 miliarde de dolari, tranzacția fiind a patra mare vânzare de obligațiuni înregistrată vreodată, potrivit Dealogic.

Tranzacția este formată din șase tranșe de obligațiuni, cu maturități de la trei ani la 30 de ani și dobânzi fixe.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
dell
emc