Demisie: Co-fondatorii Instagram părăsesc Facebook

Demisie: Co-fondatorii Instagram părăsesc Facebook
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 25 sep 2018

Kevin Systrom și Mike Krieger, co-fondatorii Instagram, au demisionat din funcțiile deținute în cadrul Facebook.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Systrom și Krieger și-au anunțat demisiile prin intermediul unui post pe blogul Instagram. Cei doi nu au oferit un motiv oficial pentru plecare, limitându-se în a spune că au nevoie de o pauză pentru a-și explora din nou curiozitatea și creativitatea.

Neoficial, surse anonime din cadrul Facebook spun că de vină pentru plecarea celor doi este pierderea tot mai vizibilă a independenței față de Facebook.

Neînțelegerile dintre conducerile Instagram și Facebook au crescut anul acesta, după ce Adam Mosseri, unul dintre inginerii de încredere ai lui Mark Zuckerberg, a fost numit vicepreședintele Instagram în locul lui Kevin Weil.

S-au împlinit 10 ani de la primul smartphone cu Android CITEȘTE ȘI S-au împlinit 10 ani de la primul smartphone cu Android

Aparent, Systrom și Krieger nu s-a înțeles cu Mosseri în multe dintre deciziile luate anul acesta la conducerea companiei, iar cei doi au decis să plece.

Cei doi foști colegi de la Stanford sunt în spatele a ceea ce probabil poate fi numită cea mai de succes aplicație mobilă care nu a ținut la început de o mare corporație.

Facebook a cumpărat Instagram în 2012 pentru 1 miliard de dolari, o sumă care părea imensă la acea vreme, când Instagram număra sub 50 de milioane de utilizatori lunari.

Systrom și Krieger au condus Instagram cu o oarecare independență și după achiziția Facebook, iar în prezent rețeaua socială are peste 1 miliard de utilizatori lunari.

viewscnt
Afla mai multe despre
instagram
facebook