Dendrio, din grupul Bittnet Systems, vinde divizia Autodesk către Graphein

Dendrio, din grupul Bittnet Systems, vinde divizia Autodesk către Graphein
Profit.ro
Profit.ro
scris 1 oct 2021

Dendrio, companie din cadrul grupului Bittnet Systems, integrator IT&C și furnizor de servicii de training IT, controlat de frații Logofătu, vinde divizia Autodesk, al cărei produs principal utilizat în România este aplicația software AutoCAD, către Graphein, o companie antreprenorială românească specializată în proiecte de topografie inginerească, pentru 2,2 milioane de lei. 

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Graphein este un business de topografie și scanare 3D pentru proiecte de clădiri și infrastructură publică. Compania se dezvoltă prin investiții și achiziții ca strategie de creștere în domeniul construcțiilor, cu scopul de a deveni cel mai puternic integrator de servicii și produse pentru digitalizarea spațiului construit din România. Compania a fost fondată în 2014 de Eugen Ursu și Andrei Șueran

Tranzacția prevede transferul către Graphein a tuturor activităților legate de relația cu vânzătorul american de tehnologie Autodesk, a contractelor în curs cu clienții, a certificărilor relevante, inclusiv a statutului Autodesk de Gold Partner, precum și a transferul de cunoștințe.

UTILBEN, povestea unei afaceri de familie care a devenit o companie de succes CITEȘTE ȘI UTILBEN, povestea unei afaceri de familie care a devenit o companie de succes

Suma de 2,2 milioane de lei va fi plătită către Dendrio în numerar în patru tranșe între 2021 și 2023. Capitalul obținut în urma acestei tranzacții va fi reinvestit în dezvoltarea liniilor strategice de business ale Dendrio - cloud și securitate și în potențiale viitoare tranzacții de M&A în aceste domenii.

„Pentru acționarii noștri, această tranzacție marchează o rentabilitate semnificativă a investiției, având în vedere că, în 2017, Bittnet a plătit 2,2 milioane de lei pentru Gecad, iar patru ani mai târziu, vindem o divizie secundară pentru aceeași sumă", spune Cristian Herghelegiu, CEO al Dendrio.

“Obiectivul principal al extinderii prin fuziuni și achiziții este să devenim un integrator de servicii și produse care să faciliteze digitalizarea construcțiilor din România. Mai departe, urmărim să achiziționăm companii din domeniul Proptech care reușesc să inoveze în modul în care oamenii închiriază, cumpără, vând sau gestionează o proprietate. De asemenea, ne vom dezvolta rețeaua de francize și intenționăm să atragem o finanțare pentru dezvoltare națională, internaționalizare și pentru consolidarea echipei noastre”, a declarat Eugen Ursu, CEO și co-fondator al Graphein.

Era predictibil falimentul City Insurance? CITEȘTE ȘI Era predictibil falimentul City Insurance?

Autodesk Inc. este o companie multinațională americană de software care realizează produse și servicii software în domenii precum, arhitectură, inginerie, construcții, producție, mass-media, educație și divertisment. Produsul principal al Autodesk utilizat în România este AutoCAD, o aplicație software comercială de proiectare și redactare asistată de calculator. Dendrio a fost partenerul autorizat al Autodesk în România, deținând statutul de Gold Partner.

În 2020, cifra de afaceri generată de divizia Autodesk s-a ridicat la aproximativ 4 milioane de lei, din totalul de 87 milioane de lei venituri generate de Dendrio la nivel individual.

viewscnt
Afla mai multe despre
bittnet systems
dendrio
crescendo international
obligatiuni
banca transilvania