Dezvăluire: De la înțelegeri confidențiale de afaceri la sex, partenerii Apple trag cu urechea la înregistrările Siri, la fel ca în cazurile Alexa și Google Assistant

Dezvăluire: De la înțelegeri confidențiale de afaceri la sex, partenerii Apple trag cu urechea la înregistrările Siri, la fel ca în cazurile Alexa și Google Assistant
scris 27 iul 2019

De la înțelegeri confidențiale de afaceri la sex, angajații contractorilor Apple au acces la tot felul de ipostaze în care se află utilizatorii produselor companiei americane, prin intermediul asistentului Siri.

Contractorii Apple ascultă înregistrările făcute de Siri și prin, intermediul acestora, află datele confidențiale și trag cu urechea la situații cât se poate de personale ale utilizatorilor de iPhone-uri și iPad-uri.

Un fost partener Apple a povestit pentru The Guardian cum angajații firmei ascultă înregistrările făcute de Siri și aud o gamă largă de discuții și sunete înregistrate de asistentul digital de pe dispozitivele mobile Apple ca urmare a interpelărilor făcute de utilizatorii care nu bănuiau că sunt înregistrați.

La fel ca Amazon și Google, Apple apelează la terți pentru a asculta înregistrările făcute de asistentul digital în scopul îmbunătățirii manuale a acestuia. Printre altele, angajații terților trebuie să stabilească dacă utilizatorii au activat intenționat sau din greșeală asistentul sau dacă informația oferită de Siri a fost de ajutor, corectă sau incorectă.

Este oficial: Apple cumpără divizia de 5G a Intel CITEȘTE ȘI Este oficial: Apple cumpără divizia de 5G a Intel

Conform fostului contractor Apple, înregistrările la care au acces partenerii companiei americane au un caracter personal și chiar sunt foarte intime uneori. Angajații terților au ascultat negocieri de afaceri, discuții medic-pacient, acțiuni criminale precum vânzarea de droguri și chiar relații sexuale ale posesorilor de iPhone.

În politicile de confidențialitate Apple nu se regăsește nicio mențiune conform căreia ar exista oameni care ascultă înregistrările făcute de Siri. Apple spune doar că anumite informații personale sunt transmise, criptat, către serverele companiei.

Spre deosebire de Google și Amazon, care au unele opțiuni prin care utilizatorii își pot proteja într-o anumită măsură intimitatea, în cazul Apple singura varianta este dezactivarea completă a Siri.

În răspuns la articol, Apple a furnizat același răspuns pe care l-am auzit și de la Google și Amazon, anume că anumite porțiuni din înregistrări sunt analizate pentru îmbunătățirea serviciului, însă acestea nu pot fi asociate cu ID-ul Apple care le-a furnizat.

viewscnt
Afla mai multe despre
siri
apple
ios
iphone
ipad