WhatsApp va lansa un serviciu de plăți

WhatsApp va lansa un serviciu de plăți
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 26 iul 2019

Populara aplicație de chat vrea să facă trimiterea banilor la fel de simplă ca expedierea unui mesaj.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Până la sfârșitul acestui an, WhatsApp va lansa un serviciu de plăți în India, a anunțat noul șef al serviciului deținut de Facebook, Will Cathcart.

WhatsApp, care are peste 400 de milioane de utilizatori în India, testează încă de anul trecut în India serviciul de plăți.

Aplicația de chat va concura în India în ceea ce privește sisteme de plată cu servicii precum Paytm, PhonePe și, nu în ultimul rând, Google Pay.

Amendată în ultima perioadă, Facebook continuă să înregistreze creșteri ale veniturilor și numărului de utilizatori, cu profit mai mic CITEȘTE ȘI Amendată în ultima perioadă, Facebook continuă să înregistreze creșteri ale veniturilor și numărului de utilizatori, cu profit mai mic

India este o piață extrem de importantă pentru WhatsApp, cei 400 de milioane de indieni reprezentând aproape o treime din cei 1,5 miliarde de oameni care folosesc serviciul de chat deținut de Facebook.

Special pentru viitorul serviciu de plăți, WhatsApp a creat un sistem pentru stocarea locală a datelor utilizatorilor. Aceasta era o condiție esențială pentru ca WhatsApp să poată opera în India serviciul de plăți.

Facebook a integrat deja un serviciu de păți în cealaltă aplicație de chat pe care o deține, Messenger, însă disponibilitatea acestuia este limitată. Viitorul serviciului a fost pus sub semnul întrebării după ce, în aprilie, Facebook a anunțat că-l va scoate din Messenger în cazul Marii Britanii și al Franței.

viewscnt
Afla mai multe despre
whatsapp
india
plati