Vodafone separă turnurile de telcomunicații într-o nouă companie și ia în calcul listarea acesteia. Acțiunile cresc puternic

Vodafone separă turnurile de telcomunicații într-o nouă companie și ia în calcul listarea acesteia. Acțiunile cresc puternic
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 26 iul 2019

Vodafone plănuiește separarea turnurilor de telecomunicații într-o nouă companie, operațiune ce urmează să fie finalizată până în mai 2020. Un pachet minoritar de acțiuni la noua companie, care va cuprinde cel mai mai mare portofoliu de turnuri pentru telefonie din Europa, ar putea fi vândut ulterior pe bursă, ajutând Vodafone să își reducă datoriile.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Acțiunile celui de-al doilea mare operator de telefonie mobilă din lume cresc în acest context cu peste 9%, vineri, pe bursa de la Londra.

Veniturile Huawei cresc semnificativ, în pofida sancțiunilor SUA CITEȘTE ȘI Veniturile Huawei cresc semnificativ, în pofida sancțiunilor SUA

Noua companie, TowerCo, va avea venituri anual de 1,7 miliarde de euro și un portofoliu de 61.700 de turnuri.

Anunțul vine ca o confirmare în contextul în care, de la numirea în funcție în 2018, CEO-ul Vodafone Nick Read a analizat oportunitățile companiei de a strânge fonduri cu ajutorul infrastructurii, cu scopul de a acoperi o parte din datorii și a finanța dezvoltarea rețelelor 5G.

Potrivit acestuia, compania a primit, în ultimele luni, mai multe oferte pentru infrastructura pe care o deține.

"Ne mișcăm foarte repede. Este unul dintre obiectivele pe care le-am prioritizat când am preluat poziția", afirmă CEO-ul, citat de Bloomberg.

În septembrie anul trecut, Vodafone a anunțat va desființa în acest exercițiu financiar 1.700 de locuri de muncă în centrele de servicii din România, Egipt, India, reprezentând aproximativ 8% din forța de muncă aferentă acestei linii de business, reducerile făcând parte dintr-un efort mai larg de a reduce costurile cu 8 miliarde de euro, într-un context în care mai multe funcții de back-office pot fi preluate de "roboți". CEO-ul Nick Read, care se pregătea pentru preluarea funcției la acel moment, declara pentru Financial Times, că ia în calcul vânzarea a zeci de mii de turnuri de telecomunicații pentru a mai reduce din datoriile de 31 de miliarde de euro. 

Potrivit Barclays, turnurile europene ale Vodafone ar putea valora 12 miliarde de euro.

Vodafone România a anunțat, vineri, că a înregistrat o scădere de 2,7% a veniturilor totale, în trimestrul încheiat la 30 iunie, în condițiile în care baza de clienți a crescut.

viewscnt
Afla mai multe despre
vodafone
turnuri telecomunicatii
restructurare vodafone
stalpi telecomunicatii vodafone
infrastructura vodafone