Dezvoltatorii au găsit referințe ascunse în codul App Store

Dezvoltatorii au găsit referințe ascunse în codul App Store
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 25 feb 2022

Dezvoltatorii au găsit referințe ascunse, în codul App Store, la un sistem de operare numit realityOS, pe care Apple l-ar dezvolta pentru viitoarele sale produse de VR sau/și AR.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

În log-urile de upload generate de magazinul oficial de aplicații pentru platformele Apple, dezvoltatorii au descoperit eticheta realityOS, care, așa cum sugerează și numele, poate fi un sistem de operare pentru dispozitive de realitate augmentată sau realitate virtuală.

Nu mai este de mult timp un secret faptul că Apple lucrează la mai multe produse care se încadrează cel puțin într-una din cele două categorii. O primă cască Apple de AR/VR este așteptată chiar anul acesta ori, cel târziu, anul viitor.

YouTube și TikTok colectează cele mai multe date personale CITEȘTE ȘI YouTube și TikTok colectează cele mai multe date personale

Cele mai credibile informații vehiculate până acum despre prima cască Apple de AR/VR vin de la analistul Ming-chi Kuo, care spune că aceasta va folosi un chipset la fel de puternic ca M1, de la Mac, care va fi capabil să ruleze toate sarcinile singur, independent de vreun telefon, laptop sau desktop.

Astfel, este absolut normal să existe nevoia unui sistem de operare pentru aceasta. Și, cum Apple își face propriile sisteme de operare pentru produsele pe care le dezvoltă, este firesc să procedeze la fel și în ceea ce privește viitoarele căști de AR/VR.

Nu este prima oară când acest sistem de operare apare în discuții. Informația inițială, apărut în Bloomberg, în 2017, vorbea de un astfel de sistem care se numea rOS. Denumirea are sens și pare în linie cu alte sisteme de operare, precum iOS.

Că se va numi rOS sau realityOS, cert este că sistemul de operare va fi esențial pentru succesul produselor Apple de realitate augmentată, virtuală sau mixtă, care se află doar la câteva luni distanță de o primă apariție publică.

viewscnt
Afla mai multe despre
app store
sistem de operare
apple
ar
vr