Dezvoltatorul american de jocuri video Riot Games va plăti 100 de milioane de dolari pentru a închide un proces cu foste angajate

Dezvoltatorul american de jocuri video Riot Games va plăti 100 de milioane de dolari pentru a închide un proces cu foste angajate
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 dec 2021

Dezvoltatorul american de jocuri video Riot Games, parte a grupului chinez Tencent Holdings, a fost de acord să plătească 100 de milioane de dolari pentru a soluționa un proces colectiv referitor la discriminarea pe criterii de gen, din 2018, cu agențiile de stat din California și actuale și foste angajate, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Compania a declarat că va plăti 80 de milioane de dolari reclamanților din procesul colectiv, incluzând toți angajații actuali și foști cu normă întreagă și contractorii temporari din California care au lucrat la Riot Games din noiembrie 2014 până în prezent, scrie News.ro.

Biofarm - în topul celor mai importanți jucători din industria farmaceutică locală după patru ani de creștere continuă CITEȘTE ȘI Biofarm - în topul celor mai importanți jucători din industria farmaceutică locală după patru ani de creștere continuă

În plus, 20 de milioane de dolari vor fi plătiți pentru onorariile avocaților și cheltuielile diverse, a spus Riot Games într-un comunicat.

”Într-un efort de a promova transparența și responsabilitatea continuă, Riot s-a angajat, de asemenea, să monitorizeze procesele sale interne de raportare și echitate salarială de către o terță parte, aprobate în comun de Riot și Departamentul pentru Ocuparea Forței de Muncă și Locuințe Echitabile din California pentru trei ani”, a spus compania.

Este așteptată o aprobare finală a acordului de către instanță, urmând ca în următoarele luni să aibbă loc o audiere, se mai arată în comunicat.

Procesul a fost intentat în noiembrie 2018 de foștele angajate Melanie McCracken și Jess Negrón, acestea acuzând discriminări de gen, precum și hărțuire sexuală și comportament neadecvat la Riot Games, potrivit Washington Post.

Procesul a fost urmat de două anchete conduse de agențiile de stat din California, a adăugat articolul.

viewscnt
Afla mai multe despre
riot games
proces
angajate