Programată a se încheia marți, oferta ABN Systems a fost prelungită până pe 4 ianuarie. Compania care deține marca Tellur a adunat subscrieri pentru mai puțin de 15% din acțiunile puse în vânzare

Programată a se încheia marți, oferta ABN Systems a fost prelungită până pe 4 ianuarie. Compania care deține marca Tellur a adunat subscrieri pentru mai puțin de 15% din acțiunile puse în vânzare

Suirsa foto: Newlight | Dreamstime.com

scris 29 dec 2021

În condițiile în care în sistemul bursei s-au strâns ordine pentru doar a 5-a parte din masa critică necesară încheierii ofertei publice inițiale, ABN Systems Internationa a prelungit cu o săptămână perioada de subscriere.

În condițiile unei participări slabe, societatea ABN Systems International (ABN) oferă câteva zile în plus investitorilor pentru a participa la operațiunea de piață realizată în vederea listării. Cu o zi înainte de încheierea programului de subscriere, în sistemul operatorului de piață BVB se cumulaseră ordine pentru cumpărarea a numai 1,11 milioane acțiuni ale societății care deține brandul Tellur, sumă totală a acestor plasamente fiind de 6,08 milioane lei (1,23 milioane euro).

Este doar 14,40% din totalul de 7,73 milioane de acțiuni puse în vânzare și a 5-a parte din suma minimă atrasă de 30 milioane lei care ar trebui să reprezinte condiția de închidere cu succes a ofertei. Comportamentul de piață din trecut pentru ofertele structurate în acest fel, arată că majoritatea investitorii preferă să introducă ordinele în utlimele ore ale ofertei urmărind nivelul de subscriere. Emitentul și intermediarul ar fi putut lua în calcul că, fiind final de an, atenția investitorilor este mai slabă. Ieri nivelul subscrierilor a fost mai mic de 3.000 de euro.

GRAFIC Puls de la BVB: presiunea pentru majorarea dobânzilor s-a temperat momentan CITEȘTE ȘI GRAFIC Puls de la BVB: presiunea pentru majorarea dobânzilor s-a temperat momentan

Ordinele sunt aglomerate pe minimul și maximul care determină coridorul de preț al ofertei. Astfel, aproximativ 429.000 de acțiuni sunt subscrise la prețul minim de 5,18 lei/acțiune și aproximativ 531.000 de titluri sunt subscrise la prețul maxim de 5,69 lei/acțiune.

ABN Systems International – firmă care comercializează accesorii IT&C sub brandul Tellur – a realizat anul trecut o cifră de afaceri netă de 93,58 milioane lei și un rezultat net de 5,71 milioane lei. La S1 2021, profitul net era de 2,45 milioane lei.

ABN Systems este prezentă în peste 25 țări, atât prin rețele de distribuitori, cât și prin intermediul platformelor de retail online. Principalele piețe externe sunt situate în Europa, America, Africa și Orientul Mijlociu, în țări precum Africa de Sud, Canada, Franța, Germania, Israel, Italia, Polonia, Spania, Suedia, Turcia, UK și SUA. Planurile de expansiune externă, care vor fi susținute prin atragerea de finanțare de pe piața de capital, au în vedere atât creșterea pe piețele unde ABN Systems este prezentă acum, cât și accesarea de noi piețe în state din Europa de Vest, țările din fosta URSS, Orientul Apropiat și chiar America de Sud.

viewscnt
Afla mai multe despre
abn systems
bursa
tellur
bvb