Următorul mare produs Apple ar putea fi o cască de realitate virtuală și augmentată

Următorul mare produs Apple ar putea fi o cască de realitate virtuală și augmentată
scris 30 apr 2018

În doi ani, Apple ar putea lansa o cască ce combină VR-ul și AR-ul, funcționând complet wireless.

Conform unui surse anonime citate de Cnet, Apple lucrează în prezent la o cască care combină mediul virtual cu cel augmentat. Numită intern T288, casca celor de la Apple ar putea ajunge pe piață în 2020.

Primul element care va diferenția produsul Apple va fi faptul că, spre deosebire de căștile actuale, acesta va putea fi folosită atât pentru realitate virtuală, cât și pentru realitate augmentată, folosind în acest sens chipset-urile companiei.

Ambițiile Apple merg mai departe, cu două ecrane, câte unul pentru fiecare ochi, și rezoluție 8K. În prezent, cele mai performante căști se apropie de o rezoluție 4K.

Microsoft a anunțat noua actualizare pentru sistemul de operare Windows 10 CITEȘTE ȘI Microsoft a anunțat noua actualizare pentru sistemul de operare Windows 10

Casca celor de la Apple este, evident, dotată cu toți senzorii necesari depistării și recreării mediului înconjurător. Aceasta se va conecta wireless la modulul central, eliminând altă problemă actuală a căștilor de VR și AR, firele.

Sursa citată mai susține că viitoarea cască Apple va beneficia de un chipset de nouă generație, construit pe tehnologia de 5 nanometrii. În prezent, chipset-urile folosite de produsele Apple au 10 nanometri.

Lansarea unei căști de VR și AR nu ar fi o surpriză, ținând cont că Tim Cook a declarat de mai multe ori că Apple este interesată de cele domenii și că Apple s-a implicat deja prin suportul software pentru realitatea augmentată inclus în iOS.

Surpriza ar veni din faptul că ar fi lansat un produs care să depășească limitările actuale și să atragă publicul larg, care încă privește cu neîncredere acest domeniu. Dacă produsul și promisiunile tehnice se adeveresc, casca celor de la Apple ar putea reprezenta pentru VR și Ar ceea ce ar reprezentat iPhone pentru smartphone-uri.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
realitate virtuala
realitate augmentata