VIDEO Roboții au învățat să deschidă uși

VIDEO Roboții au învățat să deschidă uși
scris 14 feb 2018

Boston Dynamics a publicat o filmare în care demonstrează noile capacități ale roboților săi.

Compania americană specializată în sisteme robotice, Boston Dynamics, demonstrează noile aptitudini ale roboților săi printr-o acțiune care, deși simplă pentru oameni, a necesitat probabil multă programare pentru roboți: deschiderea ușilor.

Roboții din imagini fac parte din seria Spot Mini și au fost prezentați oficial în urmă cu trei luni.

Noua versiune de Spot Mini demonstrează o agilitate și un echilibru foarte bune, reușind să deschidă o ușă într-un timp scurt și fără prea mult efort.

Facebook lansează o facilitate care permite utilizatorilor să creeze liste legate de orice subiect CITEȘTE ȘI Facebook lansează o facilitate care permite utilizatorilor să creeze liste legate de orice subiect

Cumpărată în decembrie 2013 de Google, Boston Dynamics a fost vândută 4 ani mai târziu japonezilor de la SoftBank, tranzacție care are sens și din punctul de vedere al tradiției pe care Japonia o are în domeniul roboticii.

Boston Dynamics are în palmares mai mulți roboți cu construcție și funcții diferite, precum BigDog, Cheetah, RiSE sau SandFlea. Spot Mini este cel mai ușor, cântărind 25 de kilograme. Cu o autonomie de 90 de minute, Spot Mini este și unul dintre cei mai silențioși roboți dezvoltați de Boston Dynamics.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
roboti
boston dynamics