Doar 2,6% din totalul angajaților români lucrau anul trecut în IT&C, cel mai mic procent din UE

Doar 2,6% din totalul angajaților români lucrau anul trecut în IT&C, cel mai mic procent din UE
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 18 mai 2022

Doar 2,6% din totalul angajaților români lucrau anul trecut în sectorul IT, România având cel mai mic procent din UE al persoanelor angajate în acest domeniu. Media europeană era de 4,5%, relevă datele Eurostat.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În 2021, aproape 9 milioane de persoane din UE lucrau ca specialiști în IT&C, reprezentând 4,5% din totalul forței de muncă din blocul comunitar. Ponderea specialiștilor în domeniu a crescut  în ultimul deceniu, înregistrând o creștere de 1,3 puncte procentuale din 2012.

Samsung a dezvoltat o nouă versiune a mediului de stocare UFS pentru dispozitive mobile CITEȘTE ȘI Samsung a dezvoltat o nouă versiune a mediului de stocare UFS pentru dispozitive mobile

Dintre statele membre ale UE, cele mai mari ponderi ale specialiștilor IT&C sunt în Suedia (8,0%) și în Finlanda (7,4%). La coada clasamentului se află România (2,6%) și Grecia (2,8%).

În pofida unei ușoare creșteri în ultimul deceniu, femeile reprezentau, la nivelul UE, mai puțin de o cincime din specialiștii în IT&C (19,1%) în 2021. 
 
Bulgaria (28,2%) și România (26%) au cele mai mari procente ale persoanelor de sex feminin angajate în IT&C.
 

 

viewscnt
Afla mai multe despre
eurostat
it&c
angajati it
femei it