SAP vrea să mai vândă o parte din afacerile sale pentru 1 miliard de dolari

SAP vrea să mai vândă o parte din afacerile sale pentru 1 miliard de dolari
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 mai 2022

Gigantul IT german SAP, foarte prezent și în România, vrea să vândă Litmos, divizia sa din California, de soluții eLearning pentru companii, pentru 1 miliard de dolari, au declarat trei surse pentru Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Firma germană de software colaborează cu banca de investiții Moelis & Co pentru a-și vinde afacerea de soluții de eLearning pentru companii, arată Startup Cafe.

PROFIT NEWS TV Șeful Poștei Române - Nu dăm afară oameni, dar probabil vor fi unii angajați care nu vor dori să își schimbe activitatea și vor fi concediați CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV Șeful Poștei Române - Nu dăm afară oameni, dar probabil vor fi unii angajați care nu vor dori să își schimbe activitatea și vor fi concediați

Decizia vine pe fondul intențiilor companiei de a-și eficientiza operațunile și de a se concentra pe veniturile bazate pe cloud.

SAP a cumpărat Litmos în 2018, scrie IT Pro, odată cu preluarea companiei Callidus din SUA. Valoarea tranzacției s-a ridicat la 2,4 miliarde de dolari.

Callidus achiziționase Litmos în 2011.

Acum, Moelis trebuie să înceapă un proces de licitație pentru Litmos în următoarele săptămâni și caută fonduri de capital privat din SUA și Europa, axate pe tehnologie, spun sursele.

Litmos dezvoltă soluții de eLearning pentru companii de top, soluții care sunt deja folosite de peste 30 de milioane de oameni din 150 de țări, conform propriului site.

În 2020, SAP a anunțat că vinde o mică parte din afacerile sale internaționale unei companii suedeze, la un preț de 225 milioane de euro.

SAP Digital Interconnect Group, divizia germanilor de comuncații pe bază de tehnologie cloud petru întreprinderi, a fost cumpărată de Sinch AB.

viewscnt
Afla mai multe despre
sap
it