Doar 5% din companiile din România sunt asigurate împotriva incidentelor de securitate IT&C

Doar 5% din companiile din România sunt asigurate împotriva incidentelor de securitate IT&C
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 oct 2020

România se numără printre statele cu cea mai mică pondere a companiilor asigurate împotriva incidentelor de securitate IT&C, arată datele publicate vineri de Eurostat.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În 2019, 21% din companiile din UE care aveau cel puțin 10 angajați au declarat că sunt asigurate împotriva incidentelor de securitate IT&C. Statele membre cu cea mai mare pondere a companiilor asigurate împotriva incidentelor de securitate IT&C sunt Danemarca (56% din toate companiile), urmată de Irlanda, Franța și Suedia (toate cu 39%), scrie Agerpres.

VIDEO Profit LIVE TV - Să ajutăm business-ul. Răzvan Raț, investitor în domenii hi-tech, fost căpitan al Naționalei de fotbal: Echipa înseamnă 90% dintr-un start-up. Ca și în fotbal, importantă e și scalarea la nivel internațional CITEȘTE ȘI VIDEO Profit LIVE TV - Să ajutăm business-ul. Răzvan Raț, investitor în domenii hi-tech, fost căpitan al Naționalei de fotbal: Echipa înseamnă 90% dintr-un start-up. Ca și în fotbal, importantă e și scalarea la nivel internațional

În schimb, mai puțin de 5% din companii erau asigurate împotriva incidentelor de securitate IT&C în Bulgaria (3%), Lituania, Ungaria și Slovenia (toate cu 4%) și România (5%).

Eurostat subliniază că, la nivelul UE, ponderea companiilor asigurate împotriva incidentelor de securitate IT&C variază între 20% în cazul micilor companii, 28% pentru companiile de talie medie și 35% din marile companii. Acest lucru poate fi explicat în parte și prin faptul că în cazul marilor companii este mai probabil să fie afectate de probleme care rezultă din incidente de securitate cibernetică.

Situația este similară în cazul României, unde ponderea companiilor asigurate împotriva incidentelor de securitate IT&C variază între 4% în cazul micilor companii, 8% pentru companiile de talie medie și 14% din marile companii.

viewscnt
Afla mai multe despre
it&c
eurostat
asigurari