DOCUMENT Orange scumpește abonamentul de telefonie fixă. Cum este argumentat

DOCUMENT Orange scumpește abonamentul de telefonie fixă. Cum este argumentat
Adrian Dumitrache
Adrian Dumitrache
scris 28 feb 2024

Orange Romania Communications (fost Telekom Romania Communications, fost Romtelecom) și-a notificat clienții că abonamentele pentru servicii de telefonie fixă vor fi scumpite cu 2 euro (TVA inclusă) de la 1 aprilie.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

 

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Decizia este motivată de "contextul economic actual și al creșterii constante a costurilor aferente furnizării serviciilor fixe de telecomunicații".

Noul CEO Orange Romania, despre noile măsuri fiscale: Cu siguranță nu este o veste bună, va trebui să suportăm costurile CITEȘTE ȘI Noul CEO Orange Romania, despre noile măsuri fiscale: Cu siguranță nu este o veste bună, va trebui să suportăm costurile

"Orange investește constant în propriile rețele pentru a aduce cele mai avansate tehnologii pe piață și pentru a înlocui infrastructurile mai vechi. În paralel, monitorizăm constant evoluția contextului economic, pentru a asigura un raport echilibrat calitate vs valoare livrată în prețurile abonamentelor oferite clienților. Având în vedere creșterea continuă a costurilor de furnizare a serviciilor de telecomunicații și pentru a susține investițiile necesare, un număr limitat de clienți Orange care utilizează servicii fixe (voce fixă, internet XDSL și TV prin satelit) vor avea o creștere de 2 euro pe serviciu începând cu luna aprilie", a transmis compania pentru Profit.ro. 

DOCUMENT Orange scumpește abonamentul de telefonie fixă. Cum este argumentat

Operatorul este controlat Orange Romania - 54,01% și Ministerul Cercetării - 45,99%.

Grupul Orange România a consemnat în 2023 o cifră de afaceri de 1,551 de miliarde de euro, în scădere cu 1,2% față de aceeași perioadă a anului trecut.

Sony declanșează concedieri la PlayStation și închide un studiou CITEȘTE ȘI Sony declanșează concedieri la PlayStation și închide un studiou

La finele anului 2023, grupul furniza servicii mobile către 9,5 milioane de clienți, internet fix în bandă largă către 1,1 milioane de clienți, iar servicii de televiziune prin cablu și satelit către 1,1 milioane de clienți. În decembrie 2022, grupul furniza servicii mobile către 10,07 milioane de clienți și servicii fixe în bandă largă către 1,226 milioane de clienți, iar servicii de televiziune prin cablu și satelit către 1,4 milioane de clienți.

Mai multe detalii AICI.

viewscnt
Afla mai multe despre
orange
abonamente
telefonie fixa
majorare