Listele devin centrul aplicației de Twitter pentru iOS

Listele devin centrul aplicației de Twitter pentru iOS
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 24 sep 2019

Twitter va aduce listele alături de timeline-ul principal al aplicației, facilitând accesul mult mai rapid la acestea.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Twitter a lansat, deocamdată doar pe iOS, una facilitățile pe care majoritatea utilizatorilor o așteaptă de ani buni: accesul rapid la listele de persoane.

Listele Twitter pot fi folosite de utilizatori ca alternative la timeline-ul principal, unde sunt afișate postările tuturor persoanelor urmărite, pentru a crea nișe pe anumite domenii de interes.

Spre exemplu, în loc să vadă toate postările celor pe care îi urmărește la grămadă în timeline, un utilizator își face liste separate pentru tehnologie, politică, filme etc.

Apple a reușit să integreze o baterie mai mare în iPhone 11 micșorând alte componente CITEȘTE ȘI Apple a reușit să integreze o baterie mai mare în iPhone 11 micșorând alte componente

Problema era până acum că pentru a ajunge la aceste liste utilizatorul trebuia să navigheze mai întâi prin meniul lateral al aplicației.

În noua variantă, listele sunt afișate în paralel cu timeline-ul principal. Trecerea de la timeline la listele create se face printr-un simplu swipe orizontal, cum explică chiar cei de la Twitter.

Utilizatorul poate alege până la 5 liste pe care să le acceseze în acest fel.

Accesul rapid la liste se va dovedi benefic pentru Twitter, putând să contribuie la creșterea timpului petrecut de utilizatori în cadrul rețelei.

Cu aceeași ocazie, Twitter modifică și designul listelor, adăugând spațiu pentru o imagine cu rol de copertă și făcând mai vizibile numele celor care sunt incluși în listă dar și ale celor care urmăresc lista.

Twitter nu a anunțat când va adăuga această facilitate și pe Android.

viewscnt
Afla mai multe despre
twitter
liste
ios