DuckDuckGo a luat bani de la Microsoft pentru a permite urmărirea utilizatorilor

DuckDuckGo a luat bani de la Microsoft pentru a permite urmărirea utilizatorilor
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 26 mai 2022

În ciuda faptului că se promovează drept o companie care, spre deosebire de Google sau alții, respectă intimitatea utilizatorilor săi, DuckDuckGo a fost prinsă că permite urmărirea utilizatorilor, dar doar de către Microsoft.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

DuckDuckGo a pozat mereu într-o alternativă cu respect pentru intimitatea oamenilor la Google și alte motoare de căutare online. Intimitatea a fost întotdeauna principalul argument de marketing pentru companie.

Însă, recent, expertul în securitate cibernetică Zach Edwards a descoperit și arătat cum, în fapt, aplicația DuckDuckGo Privacy Browser permite trackerelor Microsoft să urmărească activitatea utilizatorilor, când aceștia intră pe diverse site-uri.

Microsoft va lăsa dezvoltatorii să creeze widget-uri pentru Windows 11 CITEȘTE ȘI Microsoft va lăsa dezvoltatorii să creeze widget-uri pentru Windows 11

DuckDuckGo Privacy Browser, este un browser mobil, care promite utilizatorilor protejarea intimității.

Curios era faptul că trackerele Microsoft aveau voie să funcționeze, în vreme ce cele folosite de Google și Facebook erau, într-adevăr, blocate, așa cum promite aplicația.

După descoperirea lui Edwards, CEO-ul și fondatorul DuckDuckGo, Gabriel Weinberg, a recunoscut că între compania sa și Microsoft există un acord prin care este permisă funcționarea trackerelor Microsoft.

Weinberg spune că excepția se face doar pentru DuckDuckGo Privacy Browser, nefiind valabilă și pentru motorul de căutare DuckDuckGo.

Acum, după ce a fost prinsă cu minciuna, DuckDuckGo spune că va elimina excepția care a permis funcționarea trackerelor Microsoft și promite mai multă transparență pe viitor. Rămâne de văzut și dacă va mai beneficia de încrederea utilizatorilor.

viewscnt
Afla mai multe despre
duckduckgo
microsoft
intimitate