DuckDuckGo lansează un serviciu de protecție a e-mail-ului

DuckDuckGo lansează un serviciu de protecție a e-mail-ului
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 26 iul 2021

Compania care deține motorul de căutare DuckDuckGo a lansat un serviciu care promite o mai bună securitate și intimitate pentru e-mail-ul utilizatorilor.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Noul serviciu DuckDuckGo promite să oprească urmărirea utilizatorilor, realizată de companiile de publicitate (și) prin intermediul mesajelor care ajung în Inbox-ul acestora.

Digitalizarea a devenit o prioritate și pe piața imobiliară. Sectorul proptech este propulsat de pandemie CITEȘTE ȘI Digitalizarea a devenit o prioritate și pe piața imobiliară. Sectorul proptech este propulsat de pandemie

Numit, simplu, Email Protection, serviciul oferă utilizatorilor o adresă cu domeniul @duck.com, care va folosi drept intermediar între expeditor și e-mail-ul utilizatorului.

Înainte să ajungă în Inbox-ul utilizatorului, e-mail-urile vor poposi pe domeniul duck.com, unde vor fi verificate și curățate de eventualii trackeri implementați. După eliminarea trackerilor, e-mail-urile vor fi trimise mai departe către adresa destinatarului.

Sistemul folosit de DuckDuckGo este similar celui implementat recent de Apple în iOS, însă soluția celor de la DuckDuckGo este disponibilă pe orice platformă, inclusiv Windows și Android.

Claim Expert Services SRL under new management since 1. July 2021 CITEȘTE ȘI Claim Expert Services SRL under new management since 1. July 2021

Serviciul include și o adresă de e-mail temporară, pe care utilizatorul o poate folosi pentru a se înscrie la newslettere sau pe site-urile unde există suspiciunea că adresa de e-mail ar putea fi folosită necorespunzător - pentru spam sau vândută.

Email Protection subliniază strategia DuckDuckGo, care pune accent pe ceea ce utilizatorilor le displace la Google - partea de intimitate sau, mai degrabă, lipsa acesteia.

Deși mai puțin mediatizată și dezbătută, încălcarea intimității prin intermediul e-mail-ului este foarte răspândită. Conform unui studiu din 2017, peste 70% din listele de e-mail folosesc trackere, iar în ultimii ani, cel mai probabil, procentul a crescut.

viewscnt
Afla mai multe despre
duckduckgo
intimitate
e-mail