Germania va permite operatorilor de telefonie să trimită mesaje de alertă

Germania va permite operatorilor de telefonie să trimită mesaje de alertă
Profit.ro
Profit.ro
scris 25 iul 2021

Germania va permite operatorilor de telefonie mobilă să trimită mesaje text de avertizare în anumite regiuni geografice, o tehnologie care există de mai multe decenii dar care în Germania a fost restricționată pentru protejarea vieții private, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Guvernul de la Berlin este în prezent presat să permită această tehnologie, după inundațiile catastrofale de săptămâna trecută care au provocat decesul a cel puțin 180 de persoane. Unele voci susțin că mesajele de alertă ar fi crescut șansele ca oamenii să ajungă la timp într-o zonă de siguranță, scrie Agerpres.

Digitalizarea a devenit o prioritate și pe piața imobiliară. Sectorul proptech este propulsat de pandemie CITEȘTE ȘI Digitalizarea a devenit o prioritate și pe piața imobiliară. Sectorul proptech este propulsat de pandemie

Ministrul german de Interne, Horst Seehofer, a declarat pentru postul public de televiziune ARD că a emis ordinul pentru introducerea sistemului care va permite trimiterea de mesaje de avertizare către toate telefoanele mobile conectate la o antenă dintr-o zonă.

"Avertizările către populație trebuie să ajungă pe toate canalele", a spus Horst Seehofer, adăugând însă că scurtele mesaje text se vor adăuga actualului sistem de avertizare în situații de urgență care există în Germania, care include sirene, o aplicație pe smartphone denumită NINA și radioul. "Dacă ești trezit în timpul nopții trebuie să știi imediat ce s-a întâmplat și ce ai de făcut", a spus ministrul de Interne.

Claim Expert Services SRL under new management since 1. July 2021 CITEȘTE ȘI Claim Expert Services SRL under new management since 1. July 2021

Germania are unele din cele mai stricte legi din lume în materie de protejarea vieții private, ca urmare a sensibilității care există în societate când vine vorba de supravegherea populației într-o țară care în secolul 20 a trecut prin două regimuri totalitare.

viewscnt
Afla mai multe despre
germania
mesaje de alerta