După 3 ani consecutivi în care nicio companie românească nu a intrat în Top, un startup local își face loc în clasamentul Deloitte Fast 50 pentru Europa Centrală

După 3 ani consecutivi în care nicio companie românească nu a intrat în Top, un startup local își face loc în clasamentul Deloitte Fast 50 pentru Europa Centrală

Vlad Andries. Sursa foto: LinkedIn

Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 1 dec 2022

După 3 ani consecutivi în care nicio companie românească nu a intrat în acest Top, Wave Studio și-a făcut loc în clasamentul Technology Fast 50 Central Europe 2022 al Deloitte, care cuprinde jucătorii din domeniul tehnologiei cu cel mai rapid ritm de creștere din regiune.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Spre comparație, Polonia are 17 companii în acest clasament, Cehia are 13, iar Ungaria și Bulgaria au trei și, respectiv două companii în Top.

Google, Samsung și alți producători de smartphone-uri încă nu au livrat patch-uri pentru mai multe probleme grave de securitate CITEȘTE ȘI Google, Samsung și alți producători de smartphone-uri încă nu au livrat patch-uri pentru mai multe probleme grave de securitate

Startup-ul românesc Wave Studio, fondat în 2014 de Tiberiu Avramiuc și Vlad Andrieș, ocupă poziția 22 în rândul companiilor regionale din tehnologie cu cea mai mare creștere. Compania dezvoltă aplicații pentru Android și iOS.

Pe lângă Wave Studio - prezentă în clasamenul principal, două companii, Pentest-Tools.com și Druid sunt menționate la categoria „Companies to Watch”, pe pozițiile 17 și 19.

În plus, alte două companii românești, Hermix, Kinderpedia și Tokinomo, sunt menționate în categoria „Impact Stars”, care include startup-uri ale căror produse sau servicii au impact pozitiv asupra mediului, societății, diversității sau inovației.

La categoria principală, Fast 50, România nu a fost prezentă în clasament în perioada 2019-2021. În 2018, o singură companie românească, Trencadis, a fost inclusă în clasamentul Deloitte Technology Fast 50 Europa Centrală la categoria principală. În 2017, trei companii românești au intrat în Topul Fast 50 Central Europe.

viewscnt
Afla mai multe despre
fast 50
technology fast 50 central europe
wave studio